
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Ministerul Finantelor Publice a transmis recent, printr-un comunicat de presa, ca persoanele care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit pentru ONG-uri, unitati de cult sau alte entitati au termen limita data de 30 iunie 2020.
Persoanele care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati de cult vor putea sa depuna formularele cu datele entitatilor/unitatilor de cult alese pana la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit si pentru depunerea declaratiei unice.
Ca urmare a declansarii pandemiei coronavirus, Ministerul Finantelor Publice a propus prorogarea mai multor termene de declarare si plata a obligatiilor fiscale, iar, in acest context, neintroducerea prorogarii termenului pana la care se depune formularul 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat – ar fi condus la diminuarea fondurilor atrase de entitatile nonprofit si unitatile de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
Bonificatiile acordate pentru declaratia unica, de pana la 10% din impozitul datorat, nu afecteaza sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 in cazul contribuabililor care dispun asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declaratiei unice.
Astfel, sumele redirectionate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fara diminuarile oferite de bonificatii.
La inceputul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 de la 15 martie pana la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit pana la data de 30 iunie.
Intrucat, in cursul anului 2019, masura privind sustinerea entitatilor nonprofit, a unitatilor de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificata incepand cu veniturile lunii aprilie 2019 (2% ianuarie – martie; 3,5% aprilie – decembrie), iar persoanele fizice care au optat pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit au utilizat doua formulare, cate unul pentru fiecare perioada, ANAF a publicat in luna martie a acestui an si un formular simplificat, care cuprinde ambele perioade de raportare.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Societate A platitoare de TVA lunar in regim normal, cumpara un utilaj de la o societate B, platitoare de TVA la incasare, tranzactia fiind efectuata in luna ianuarie 2020. Societatea A deduce taxa pe valoarea adaugata in luna...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In septembrie 2020 firma A din Romania a primit niste componente de la firma B din China, pentru care s-a facut proces verbal de custodie. TVA in vama s-a achitat pentru importul din China de catre firma A. Marfa a fost comandata...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<