Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controale antifrauda 2024: Mai multe bunuri cu risc fiscal au fost CONFISCATE de inspectori

26-Nov-2024
281
Controale antifrauda 2024: Mai multe bunuri cu risc fiscal au fost CONFISCATE de inspectori

ANAF anunta ca mai multe bunuri cu risc fiscal ridicat au fost confiscate de catre inspectorii antifrauda in punctul de trecere al frontierei Calafat, judetul Dolj. Controalele vor urma si in perioada urmatoare.

Controale antifrauda: Mai multe bunuri cu risc fiscal au fost CONFISCATE de inspectori

In cadrul activitatii de monitorizare a transporturilor de bunuri provenind din tari membre ale Uniunii Europene, in ziua de 08.11.2024, in punctul de trecere al frontierei Calafat, inspectorii antifrauda din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF) au identificat si indisponibilizat doua mijloace de transport, care aveau ca scop declarat starea de tranzit pe teritoriul national, pe ruta Grecia- Slovacia.

Ca urmare a verificarii documentelor prezentate de catre conducatorii auto si a informatiilor avute la momentul controlului, corelate cu informatiile transmise de autoritatile fiscale din Slovacia conform carora clientul inscris pe documentele de transport marfa este un operator de tipul ”missing trader”, a reiesit faptul ca destinatia reala a marfurilor este catre un beneficiar din Romania, in scopul comercializarii pe piata nationala.

Astfel, au fost confiscate 237.096 de kg de bunuri (imbracaminte si incaltaminte), cu o valoare de piata estimata la vanzare de peste 5,24 milioane de lei.

Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare in scopul cresterii gradului de colectare a impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat si a intaririi capacitatii de urmarire si colectare a sumelor datorate bugetului de stat in cazul transporturilor de bunuri.

De asemenea, se urmareste asigurarea unor conditii de concurenta si echitate fiscala in randul tuturor contribuabililor si combaterea inegalitatilor, in special prin raportare la contribuabilii de buna-credinta, care se conformeaza regulilor fiscale.

Controale asupra comertului ONLINE

Pe langa controalele din vami, antifrauda, ANAF doreste eliminarea evaziunii fiscale si din comertul online si a luat masuri drastice in acest sens prin verificarea acestor comercianti.

Ca urmare, in aceasta perioada este in plina desfasurare o vasta actiune de control ce vizeaza absolut toti operatorii economici care activeaza in mediul online, scopul fiind identificarea celor care fie nu isi achita taxele si impozitele datorate, fie pur si simplu nu declara veniturile obtinute.



In aceasta actiune de control sunt implicati indirect si furnizorii de servicii postale care, conform O.U.G. nr. 67/2022, au obligatia de a raporta lunar catre ANAF liste cu trimiterile postale cu plata la ridicarea coletului (sistemul ramburs), unde posibilitatea de evaziune este ridicata.

Concluzia? Sunt sanse foarte mari sa fiti controlat in urmatoarea perioada. Si orice mici nereguli pot trezi suspiciuni si pot declansa o verificare amanuntita si stresanta de care chiar nu aveti nevoie. Iata ce trebuie sa faceti pentru a fi 100% protejat in cazul controlului:

Ghidul COMERT ONLINE - regim TVA si controale fiscale contine inclusiv explicatii privind introducerea in legislatia romaneasca a directivei europene DAC7! Conform acesteia, operatorii platformelor digitale sunt obligati sa raporteze anual autoritatilor fiscale o serie de informatii despre comerciantii care fac tranzactii prin intermediul respectivelor platforme.


Atentie, neindeplinirea acestei obligatii se sanctioneaza cu amenzi de pana la 100.000 de lei!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Creditare societate. Reglementari cheie si studii de caz utile

    • Creditarea unei societati reprezinta o solutie frecvent utilizata de catre antreprenori pentru a finanta activitatea curenta, investitiile sau alte nevoi ale afacerii. Aceasta poate fi realizata fie de catre asociati, fie prin surse externe, precum institutii financiare sau alte entitati. Insa, procesul implica respectarea unor reglementari fiscale si contabile clare, menite sa asigure transparenta si legalitatea tranzactiilor. In acest articol, vom analiza aspectele cheie ale creditarii unei...» citeste mai departe aici

  • Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna

    • ANAF a pus in dezbatere publica Proiectul de ordin privind aprobarea modelului si continutului formularului 39X, Declaratie informativa privind activitatea de transport alternativ cu autoturism si conducator auto intermediata printr-o platforma digitala. In aceasta categrie intra operatorii Bolt, Uber, BlackCab. Proiect: ANAF introduce formularul 39X. Cine are obligatia sa il depuna Conform Referatului de Aprobare, ANAF asigura colectarea veniturilor bugetului de stat, aplicarea...» citeste mai departe aici

  • Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante

    • ANAF reaminteste contribuabililor interesati ca, luni 2 decembrie 2024 este termenul limita de depunere a ”Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national” aferente perioadei de raportare precedente – Formularul 394. Luni, 2 decembrie 2024, termen limita pentru depunerea unei declaratii importante Perioada de raportare (luna, trimestru etc.) este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 322 din...» citeste mai departe aici

  • Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor

    • Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor nedeductibile la platitorii de impozit micro? Sa luam cazul in care la o microintreprindere amortizarea este peste 1500 lei si are cheltuieli cu combustibilul pentru mijloace de transport folosite si in scop personal. Care este tratamentul fiscal si contabil al cheltuielilor? Tratamentul fiscal si contabil pentru cheltuielile nedeductibile ale microintreprinderilor Specialistul ne spune ca in cazul unei microintreprinderi, din punct de...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016