Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Succesul unei afaceri tine de viziunea ambitioasa si pe termen lung a antreprenorului, sustinuta de surse de finantare de incredere. Fie ca ai nevoie de achizitia de mijloace fixe, materie prima sau iti doresti sa investesti in software-uri inovative, aceste nevoi presupun cheltuieli considerabile, care, in cazul in care nu pot fi sustinute din capital propriu, pot fi acoperite de alte surse de finantare.
Credit fara garantii
Un credit IMM fara garantii este potrivit afacerilor mici si mijlocii, deoarece, asa cum ii spune si denumirea, nu necesita garantii materiale din partea solicitantului creditului. Valoarea obtinuta prin intermediul unui astfel de credit poate fi folosita atat pentru finantarea nevoii de capital de lucru, cat si pentru mici investitii care sa contribuie la dezvoltarea unei afaceri. In functie de unitatea bancara pentru care optezi, graficul de rambursare a unui credit fara garantii poate fi construit intr-o maniera flexibila, care sa se adapteze specificului afacerii tale.
Pe langa avantajul care vine din faptul ca nu necesita garantii materiale pentru aprobarea unei finantari, un credit fara garantii pentru IMM presupune si un proces rapid de aprobare, in care primesti consultanta gratuita pana la aprobarea finantarii.
Mai mult decat atat, odata ce accesezi un credit fara garantii pentru afacerea ta, beneficiezi si de un cont curent atasat pentru desfasurarea activitatii curente, avand posibilitatea astfel sa iti gestionezi mai usor conturile bancare.
Fonduri europene nerambursabile
Fondurile europene reprezinta surse de finantare nerambursabile pentru IMM-urile care activeaza in diverse domenii, de la agricultura si turism, pana la IT si sanatate.
In Romania, accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea afacerii este destul de populara printre antreprenori, deoarece spre deosebire de obtinerea unui credit bancar, fondurile europene nu trebuie restituite. Cu toate acestea insa, daca aprobarea unui credit bancar se poate face si in 48 de ore, procesul pentru aprobarea fondurilor europene este unul destul de lung si poate dura intre 6 si 12 luni, iar la baza lui trebuie sa existe un proiect de investitie complex care presupune o documentatie stufoasa.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea verde a contabilitatii varianta tiparita
De asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile trebuie sa dispui de o cofinantare care poate fi intre 10%-50% din totalul fondurilor pentru investitie, in functie de tipul de fond nerambursabil la care apelezi.
Crowdfunding
Acest tip de finantare reprezinta o modalitate moderna de a atrage investitori, reglementata de Uniunea Europeana. Procesul de finantare are loc pe platformele special concepute pentru crowdfunding, iar investitorii sunt de fapt persoane care dispun de capitalul necesar si doresc sa investeasca in diverse afaceri.
Inscrierea pe o astfel de platforma nu este foarte complicata, insa trebuie sa acorzi o atentie deosebita regulilor si standardelor impuse de catre fiecare platforma in parte.
Pentru a atrage investitori pe o platforma de crowdfunding este necesar sa intocmesti un plan complex de dezvoltare a afacerii, deoarece competitia intre afaceri este una foarte mare pe aceste platforme, iar prin planul tau trebuie sa convingi investitorii ca fac cea mai buna alegere investind in afacerea ta.
Ca antreprenor, unul dintre principalele tale obiective este cu siguranta imbunatatirea si dezvoltarea de procese care sa vina in intampinarea nevoilor clientilor tai. Pentru asta, de-a lungul timpului va trebui sa investesti fie in achizitia de masini si utilaje noi, fie in tehnologii inovative care sa te aduca cu un pas in fata competitorilor tai pe piata.
Cum fiecare investitie in afacerea ta presupune costuri considerabile pentru companie, poti sa apelezi la diverse surse de finantare care sa te ajute sa iti atingi obiectivele, asigurand astfel un succes pe termen lung businessului tau.
Sursa foto: freepik.com
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Articole similare
Inregistrari contabile in cazul creditului de finantare IMM Invest RomaniaAjutorul de stat pentru sustinerea IMM-urilor, explicat printr-o serie de intrebari si raspunsuriCum sa cresti cifra de afaceri a firmei: 5 strategiiArticole similare
Ministerul Economiei debirocratizeaza comertulTVA-ul ar putea fi redus cu doua puncte procentualeDespre microintreprinderi si economia Romaniei. Ce cred specialistiiNou pachet de investitii adoptat de CE: 100 de milioane de euro pentru IMM-urile din RomaniaAm preluat contabilitatea unei firme: folosim Excelul sau un soft specializat?Ultimele articole
Fonduri elvetiene pentru IMM-urile romanesti. Cand se va derula programul si ce sume se acordaStart Up Nation 2024. A fost aprobat programul care acorda pana la 50.000 euro pentru stimularea micilor afaceriDespre TVA pe intelesul tuturor - taxa pe valoare adaugata explicata pe scurtGuvernul aloca 300 milioane lei pentru sprijinirea mediului de afaceriDecont precompletat e-TVA. Ordonanta 70/2024 ar putea fi AMANATA pana in 2025Sfaturi de la experti
Chirie de la persoana fizica si juridica. Completare declaratia unica. Plata CASS. Depunere C168
Intrebare: 1. O persoana fizica inchiriaza un apartament unei persoane juridice incepand cu 01.08.2023 pana in 31.08.2024. In luna septembrie 2024, intocmeste un act aditional de prelungire pentru perioada 01.09.2024 - 01.09.2025. Chiria...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Cesiune creanta. Monografie contabila
Intrebare: Societatea noastra a incheiat cu o banca un contract de cesiune pentru creantele detinute de aceasta (banca) impotriva unui debitor. Dupa achitarea contractului catre banca, societatea noastra doreste cesionarea creantei cumparate...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA