Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protocol de colaborare intre Minsterul pentru Mediul de Afaceri si cele 8 Agentii de Dezvoltare Regionala

13-Iun-2017
1262

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat s-a intalnit astazi cu reprezentantii celor 8 Agentii de Dezvoltare Regionala (ADR) in vederea semnarii unui protocol de colaborare.

Dezvoltarea de parteneriate cu agentiile regionale in vederea cresterii amprentei investitionale in geografiile locale, functie de specificitatea si avantajele competitive ale fiecarei regiuni, cat si complementaritatea activitatii acestor organisme cu a viitoarelor Agentii pentru IMM-uri, atragere de investitii si promovare a exportului, aflate in subordinea Ministerului, a constituit principalul subiect aflat pe agenda intalnirii de astazi.

"Relevanta economica a geografiei - dotarea cu resurse naturale, forta calificata de munca, accesibilitatea si proximitatea pietelor - amprenteaza substantial fluctuatia volumului investitional. E important ca, in relatia cu investitorul, sa poti prezenta inca din primele intalniri, un tablou de bord al industriei in care acesta doreste sa investeasca si apoi sa-l poti acompania profesionist pe tot parcursul implementarii proiectului sau. De aceea, consider ca parteneriatul pe care il dezvoltam cu Agentiile de Dezvoltare Regionala - acest corp de inalta expertiza dispersat regional - este esential in pregatirea si implementarea proiectelor investitionale, pentru ca acestea sunt si singurele organisme abilitate sa faca planificarea regionala strategica. Activitatea expertilor regionali aflati in subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat va reprezenta, practic, extensia in teritoriu a activitatii Departamentului InvestRomania si va fi complementara, convergeta activitatii ADR-urilor", a afirmat ministrul Alexandru Petrescu.

Protocolul de colaborare intre Minister si Agentiile de Dezvoltare Regionala va aborda, in derularea lui, mai multe paliere, si anume: investitii straine, comert exterior, invatamant dual, antreprenoriat si structuri de sprijinire a afacerilor.

Biroul de presa al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Protocol de colaborare intre Minsterul pentru Mediul de Afaceri si cele 8 Agentii de Dezvoltare Regionala":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016