Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele modifica OMFP 582/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Codul Fiscal

06-Apr-2021
1635
Ministerul Finatelor Publice a pus in dezbatere publica, pe site-ul oficial, un nou Proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.583/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Conform notei de fundmentare, in prezent, potrivit Ordinului ministrului finantelor publice nr.583/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare este utilizat formularul de contact din cadrul ”Spatiului Privat Virtual” (SPV), ca mijloc electronic de transmitere la distanta a cererilor pentru eliberarea certificatelor de rezidenta si a cererilor pentru eliberarea certificatelor de atestare a impozitului platit in Romania de nerezidenti.
 
Acest mijloc de transmitere a fost intrebuintat ca alternativa de utilizare a mijloacelor electronice de transmitere la distanta reglementate de Ordinul ministrului finantelor nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la informatizarea formularelor de cereri si certificate prevazute la articolul 1 din Ordinul ministrului finantelor publice nr.583/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 

Principalele prevederi ale proiectului de ordin

 
Avand in vedere ca pentru formularele de cereri si certificate mai sus mentionate s-au creat aplicatiile informatice de catre Centrul National de Informatii Financiare, acestea urmand a fi incarcate pe pagina Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, se impune abrogarea prevederii legale care permite utilizarea formularului de contact ca mijloc electronic de transmitere la distanta. 
 
Totodata, se completeaza cadrul legal cu prevederea potrivit careia organul fiscal central competent roman sa poata atesta veniturile obtinute din Romania de persoanele rezidente pe machetele certificatelor de rezidenta fiscala elaborate de autoritatile fiscale competente ale statelor cu care Romania are incheiate conventii/acorduri de evitare a dublei impuneri.
 
Se actualizeaza denumirea Directiei generale de legislatie fiscala si reglementari vamale si contabile care duce la indeplinire prevederile ordinului privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 583/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Pentru a vedea Proiectul de Ordin, click AICI»»
 
Sursa: MFP
 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Finantele modifica OMFP 582/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Codul Fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016