
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE
Fondurile de pensii private nu au inca volumul financiar necesar pentru a sustine emisiuni de titluri de stat pe perioade lungi, de peste zece ani, si prefera deocamdata plasamentele pe termen scurt, a declarat Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP).
Problema este ca fondurile de pensii nu au un volum foarte mare de bani pe care sa-i plaseze. Daca avem in vedere ca media lunara este undeva la 20 de milioane de euro, din care 65% poate fi plasat in titluri si se asteapta din martie sa se mearga spre 30 de milioane de euro, vorbim inca de sume mici. Nu vrem sa creem emisiuni nelichide pentru ca atunci pretul de pe piata secundara nu este real si se pot da repere gresite", a spus Dragoi, la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions.
El a aratat ca o emisiune noua de titluri de stat pe o perioada de zece ani presupune un volum minim de 400 milioane lei, echivalentul a 100 de milioane de euro.
"Deocamdata fondurile de pensii prefera sa plaseze cel mai mult pe termen scurt, unde randamentele sunt mai mari, desi orizontul lor de investire este undeva la 30 de ani", a mai aratat Dragoi.
Potrivit oficialului MFP, la ultima discutie, de saptamana trecuta, cu fondurile de pensii reprezentantii acestora propuneau un volum de plasat pe termen lung de 150 de milioane de lei.
MFP se intalneste trimestrial cu reprezentantii fondurilor de pensii. Pentru moment, MFP intentioneaza sa redeschida o emisiune de titluri pe zece ani care are in momentul de fata o maturitate reala (reziduiala) de sapte ani.
Dragoi a mai precizat ca emisiunile pe termen lung sunt dedicate exclusiv fondurilor de pensii si asiguratorilor, bancile neavand niciun fel de apetit pentru astfel de plasamente.
Cartea neagra a controlului fiscal
Cartea verde a Contabilitatii 2023 varianta online
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sursa Mediafax.ro 03/03/2010
Atentie contabili!
Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari de TAXE in Codul Fiscal - Studii de caz si explicatii UTILE
Articole similare
Noutati Legislatie Fiscala 02 - 05 mai 2009Se aproba Norma nr. 3 privind modificarea temporara a limitei maxime aplicabile investitiilor fondurilor de pensii private in titluri de statOrdinul 47/2021. A fost aprobat regulamentul privind inregistrarea entitatii raportoare in evidentele ONPCSBNoutati Legislatie Fiscala 09 - 13 februarie 2009Noi termene pentru transmiterea informatiilor catre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii BanilorUltimele articole
Firma de contabilitate: Obligatii privind Legea 129/2019Anunt pentru membrii CECCAR: detalii despre Legea pentru prevenirea si combaterea spalarii banilorPrevenire si Combatere a Spalarii Banilor: Entitatile raportoare care au obligatii conform Legii nr.129/2019Fiscul va avea acces la mai multe date financiare. Bancile, notarii si executorii judecatoresti, obligati sa furnizeze aceste informatiiVanzare imobil si plati in numerar. Cum se va face plata corect?Sfaturi de la experti
Detasat in Romania din Germania cu documentul portabil A1. Contributii sociale. Declaratii
Intrebare: O societate comerciala din Germania are un angajat, cetatean german, care este trimis in Romania sa lucreze la o societatea comerciala care este "fiica" societatii din Germania (actionar majoritar al societatii din Romania) pe...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Persoana fizica rezidenta in SUA. Venituri din chirii in Romania
Intrebare: O persoana cu dubla cetatenie in Romania si SUA, care are domiciliul in SUA si detine un apartament in Romania, realizeaza venituri din inchirierea apartamentului din Romania. Unde isi declara veniturile? Aici in Romania prin...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<