Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legislatia muncii se schimba iar, la solicitarea Comisiei Europene. Care sunt modificarile cerute?

16-Mai-2011
2329
Executivul a fost obligat de Comisia Europeana sa suplimenteze cu o luna perioada in care angajatii ce lucreaza peste durata normala a timpului de munca beneficiaza de ore libere, de la 60 de zile la 90 de zile calendaristice.
O alta solicitare a Comisiei Europene a fost cea privind inmultirea situatiilor in care pot fi incheiate contracte de munca pe durata determinata.


Modificarile vor fi introduse pana in toamna acestui an.

"Se va largi categoria de situatii in care pot fi folosite contracte de munca pe durata determinata, asigurandu-se ca aceasta nu va creste segmentarea pietei muncii. In acelasi timp, legislatia privind protectia angajatilor va fi adaptata la principiile flexicuritatii", se prevede in Memorandumul de Intelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeana.

Comisia Europeana are in vedere obtinerea unui compromis cat mai echitabil intre pretentiile angajatorilor si cele ale angajatilor, imbinand flexibilitatea si securitatea pentru lucratori si companii, inclusiv prin abordarea mai flexibila a procedurilor de angajare si de concediere.

Prin noul Cod al Muncii, intrat in vigoare la inceputul acestei luni, Guvernul a extins perioada in care munca suplimentara poate fi compensata prin ore libere platite, de la 30 zile la 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Noul Cod al Muncii mai prevede ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari, dar cu posibilitatea incheierii succesive a cel mult trei astfel de contracte. In acelasi timp, a fost stabilit ca un contract individual de munca pe durata determinata incheiat in termen de trei luni de la incetarea unui contract similar este considerat contract succesiv si nu poate avea o durata mai mare de 12 luni.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Legislatia muncii se schimba iar, la solicitarea Comisiei Europene. Care sunt modificarile cerute?":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2023 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016