Lista produselor pentru care valoarea Timbrului Verde nu va mai aparea separat pe factura
Noua legislatie privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), Hotararea de Guvern nr. 1037/2010, aduce modificari importante pentru toti actorii acestei piete ? producatori, importatori si asociatii colective, autoritati publice, colectori si reciclatori si chiar detinatori de deseuri electrice si electronice.
Aceasta hotarare reglementeaza, prin Anexa 1A, produsele pentru care valoarea Timbrului Verde nu va mai fi mentionata separat pe factura, incepand cu 13 februarie:
- aparate de uz casnic de mari dimensiuni: aparate frigorifice mari, frigidere, congelatoare, alte aparate mari utilizate pentru refrigerarea, conservarea si pastrarea produselor alimentare, masini de spalat rufe, uscatoare de haine, masini de spalat vase, masini de gatit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru gatit si prelucrarea alimentelor, aparate electrice de incalzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru incalzirea camerelor, a paturilor si a scaunelor si fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer conditionat, alte echipamente de ventilare, de ventilare pentru evacuare si de climatizare.
- aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curatat covoare, alte aparate de curatat, aparate de cusut, tricotat, tesut si alte prelucraru ale textilelor, fiare de calcat si alte aparate de calcat, calandrat si alte forme de intretinere a imbracamintei, aparate de prajit paine, friteuze, masini de macinat cafea, filtre de cafea si echipamente de deschis sau sigilat recipient ori ambalaje, cutite electrice, aparate de tuns parul,periute de dinti, aparate de ras, aparate pentru masaj si alte aparate de ingrijire corporala, ceasuri desteptatoare, ceasuri de mana si alte echipamente de masurat, indicat sau inregistrat timpul, cantare.
- echipamente informatice si de telecomunicatii
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- GHIDUL tau de taxe si impozite!
- echipamente de iluminat
- unelte electrice si electronice (cu exceptia uneltelor industriale fixe de mari dimensiuni)
- jucatorii, echipamente sportive si de agrement
- dispozitive medicale (cu exceptia tuturor produselor implantate si infectate)
- instrumente de supraveghere si control
- distribuitoare automate
Timbrul verde reprezinta contributia consumatorilor pentru acoperirea costurilor procesului de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Inregsitrare in Romania contracte de munca incheiate in Franta
Intrebare: Am contractat o firma din Germania care sa se ocupe de: Inregistrarea societatii noastre in scopuri de impozitare pe salarii si asigurari sociale in Germania; Gestionarea angajatilor nostri (cetateni germani cu contract de munca inregistrat in Germania, incheiat intre societatea noastra si cetateanul german), respectiv vor asigura serviciile lunare de salarizare si fiscale, urmand a fi facturati lunar pentru serviciile prestate. In Romania, societatea noastra trebuie sa inregistreze ceva legat...
vezi AICI raspunsul specialistilor << SAF-T pentru stocuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii: 1. Avem gestiune cantitativ-valorica, receptii de materiale in modulul de gestiune din ERP (bucati cu bucati). In aceasta situatie, in sectiunea "Products" din cadrul SAF-T, daca la "productcommodity" nu avem codul NC (nu suntem obligati) si trecem 000000000, care dintre celelalte campuri din aceasta sectiune trebuie sa apara (care sunt obligatorii)? Adica denumire, UM etc. 2. In contabilitate, in registrul jurnal pentru inregistrarea materialelor...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Evidenta contabila pentru o societate din Franta
Intrebare: O societate din Franta, de dimensiune medie, cu 8 angajati si o cifra de afaceri de 70-80 mii euro/luna, ar putea sa externalizeze contabilitatea in Romania? Firma sora din Romania ar urma sa se ocupe de inregistrarea facturilor si de tinerea evidentei contabile la nivel de balanta de verificare, iar declaratiile si toate obligatiile fiscale si declarative sa fie indeplinite in Franta. Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinim? Accesul la documente poate fi realizat, avand in vedere...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intreprinderi legate. Lucrari in subantrepriza
Intrebare: Sunt doua microintreprinderi cu domeniul de activitate constructii. Una este a tatalui, ca asociat unic, si depune declaratii lunare, iar cealalta este a fiului, ca asociat unic, si depune declaratii trimestriale. Ambele sunt platitoare de TVA. In cursul anului 2024 si-au dat in subantrepriza lucrari de la una la alta. Pot fi considerate societati legate si, in 2025, sa treaca la impozit pe profit?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Cursuri prin platforma online. Beneficiar din Norvegia
Intrebare: PFA incheie un contract pentru drepturi de autor cu o firma din Norvegia. Contractul presupune realizarea de materiale didactice/prezentari si sustinerea acestor materiale pe o platforma de cursuri online. Persoana din Romania se logheaza online pe aceasta platforma, din Romania. Societatea din Norvegia asigura accesul la platforma respectiva si ii plateste acesteia, conform contractului, un tarif orar de 150 dolari pe ora. PFA factureaza lunar cate 10 ore. La inceputul anului, a prezentat...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<