Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lista produselor pentru care valoarea Timbrului Verde nu va mai aparea separat pe factura

09-Feb-2011
6608
Noua legislatie privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE), Hotararea de Guvern nr. 1037/2010, aduce modificari importante pentru toti actorii acestei piete ? producatori, importatori si asociatii colective, autoritati publice, colectori si reciclatori si chiar detinatori de deseuri electrice si electronice.

Aceasta hotarare reglementeaza, prin Anexa 1A, produsele pentru care valoarea Timbrului Verde nu va mai fi mentionata separat pe factura, incepand cu 13 februarie:

- aparate de uz casnic de mari dimensiuni: aparate frigorifice mari, frigidere, congelatoare, alte aparate mari utilizate pentru refrigerarea, conservarea si pastrarea produselor alimentare, masini de spalat rufe, uscatoare de haine, masini de spalat vase, masini de gatit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru gatit si prelucrarea alimentelor, aparate electrice de incalzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru incalzirea camerelor, a paturilor si a scaunelor si fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer conditionat, alte echipamente de ventilare, de ventilare pentru evacuare si de climatizare.

- aparate de uz casnic de mici dimensiuni: aspiratoare, aparate de curatat covoare, alte aparate de curatat, aparate de cusut, tricotat, tesut si alte prelucraru ale textilelor, fiare de calcat si alte aparate de calcat, calandrat si alte forme de intretinere a imbracamintei, aparate de prajit paine, friteuze, masini de macinat cafea, filtre de cafea si echipamente de deschis sau sigilat recipient ori ambalaje, cutite electrice, aparate de tuns parul,periute de dinti, aparate de ras, aparate pentru masaj si alte aparate de ingrijire corporala, ceasuri desteptatoare, ceasuri de mana si alte echipamente de masurat, indicat sau inregistrat timpul, cantare.

- echipamente informatice si de telecomunicatii


- echipamente de iluminat

- unelte electrice si electronice (cu exceptia uneltelor industriale fixe de mari dimensiuni)

- jucatorii, echipamente sportive si de agrement

- dispozitive medicale (cu exceptia tuturor produselor implantate si infectate)

- instrumente de supraveghere si control

- distribuitoare automate

Timbrul verde reprezinta contributia consumatorilor pentru acoperirea costurilor procesului de colectare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016