Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Management privat pentru "colosii" de stat. Scopul? Cresterea eficientei

10-Mai-2011
4097
Cele mai mari 30-40 de companii cu capital de stat vor avea management privat. Guvernul urmeaza sa angajeze o firma independenta de resurse umane, cunoscuta pe plan international, care sa asigure o selectie optima a personalului, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

El a precizat ca, desi FMI monitorizeaza in actualul acord 154 de companii cu capital de stat, nu ar avea sens ca si in celelalte sa fie adus management privat pentru ca acest lucru ar insemna costuri prea mari pentru restul de companii.
In ceea ce priveste noile conduceri ale celor mai mari companii, acestea vor putea sa fie formate fie din cetateni romani, fie din straini, fie dintr-un mix intre cele doua. Conteaza primordial scopul final, acela de a fi gasite cele mai bune solutii pentru maximizarea profitului.
In urma negocierilor cu FMI pentru incheierea unui nou acord, lista companiilor monitorizate a fost extinsa prin includerea altor noua societati, respectiv Posta Romana, Tarom, Complexul Energetic Turceni, Filiala de Intretinere si Servicii Energetice "Electrica Serv", Electrica Furnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, precum si societatile Interventii Feroviare si Telecomunicatii CFR.
Pe lista au fost mentinute Compania Nationala de Cai Ferate CFR, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti si Societatea Comerciala Electrificare CFR, fiind insa scoasa Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF).

Romania a incheiat in martie un nou acord, de tip preventiv, pentru 2 ani, cu o valoare de circa 3,5 miliarde de euro, respectiv 300% din cota pe care o detine la FMI. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,5 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016