Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania, imprumut de 450 de milioane de euro de la BEI, pentru Programul de Dezvoltare Rurala

17-Sep-2018
1599

Banca Europeana de Investitii (BEI) imprumuta Romania cu 450 de milioane de euro, destinati finantarii contributiei nationale la punerea in aplicare a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) al Romaniei, a anuntat intitutia luni.

Alaturi de ajutoarele nerambursabile de la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) pentru perioada 2014 – 2020, vor fi folosite si aceste fonduri. Imprumutul a fost aprobat cu ocazia reuniunii Consiliului de administratie al BEI, desfasurat in perioada 17-18 septembrie, la Bucuresti.

Cu banii obtinuti de la BEI, se pot moderniza 3.000 de ferme si pot fi cofinantate 400 de proiecte axate pe prelucrarea si comercializarea produselor agricole, dar si 750 de programe care vizeaza imbunatatirea serviciilor pentru populatia rurala. „Imprumutul nostru se adauga granturilor UE si vizeaza cu precadere cresterea competitivitatii in sectorul agricol si cel forestier, mai buna gestionare a resurselor naturale si incurajarea practicilor agricole ecologice”, a spus presedintele BEI, Werner Hoyer.

Aceasta este a doua operatiune a BEI care sprijina dezvoltarea rurala in Romania, in cadrul celei dintai, cu o valoare de 300 de milioane de euro, care a sprijinit Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, fiind finantate circa 900 de proiecte de infrastructura rurala. De asemenea, cu finantarea de la prima operatiune a BEI au fost sprijiniti 4.000 de fermieri si IMM-uri din domeniul industriei agroalimentare si din sectorul forestier.

„Sunt sume importate pe care BEI le-a acordat Romaniei. Este a sasea finantare pe care Romania o primeste de la BEI. Acum sase ani, daca-mi amintesc bine, am semnat prima finantare, de aproape un miliard de euro”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca este necesara schimbarea abordarii, pentru o mai buna accesare a fondurilor.

„Trebuie sa insistam mai mult pe modul in care se deruleaza proiectele, ca banii sa fie accesati la timp. in ultimele saptamani, am avut in Guvern mai multe hotarari prin care modificam termenele unor proiecte. Trebuie sa gasim calea tot in zona altor bani pentru ca banii sa fie acordati cum ne-am angajat”, a spus sursa citata.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016