Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 tipuri de credite prin care poti avea casa visurilor tale

22-Feb-2022
1074
3 tipuri de credite prin care poti avea casa visurilor tale

Sa aplici pentru un credit la banca nu trebuie sa te spere, mai ales ca ai mereu optiunea sa lucrezi gratuit cu un broker de credite care cu asta se ocupa, sa te indrume. Creditele au devenit din ce in ce mai folosite pentru achizitionarea sau renovarea unei locuinte, iar in functie de nevoile tale, gasesti credite potrivite. 

Creditul verde

Acest tip de credit face parte din programul „Casa Verde”, care are ca scop incurajarea oamenilor spre un stil de viata sustenabil, incepand cu locuinta. Programul presupune acordarea unei sume de bani care va fi folosita in achizitia unei locuinte cu urmatoarele caracteristici:

  • locatia aleasa trebuie sa fie dotata cu toate serviciile necesare (apa, gaze, electricitate);
  • imobilul trebuie sa aiba certificat de eficienta energetic de clasa A sau B+;

 

Avantajele acestui tip de credit, pe langa cele ce tin de protejarea naturii si de sustenabilitate, sta in reducerea costurile de intretinere. Acest lucru poate fi obtinut prin montarea unor panouri fotovoltaice pentru incalzirea imobilului si a apei, doar prin energie solara. 

 

Dobanzile sunt mai scazute fata de alte tipuri de credite, insa finantarea acestui program se acorda in limita a 20.000 de lei sau intr-un procent de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor.

 

Credit ipotecar

Creditul ipotecar este poate cea mai folosita modalitate de achizitionare a unui imobil. Acesta reprezinta imprumutarea unei sume de bani pe o anumita perioada de timp, garantia facandu-se prin ipoteca pe imobilul cumparat. Acest credit poate fi folosit si pentru construirea sau renovarea unei locuinte. Avansul minim pentru acest tip de credit este de minimum 15% si poate varia de la banca la banca. 

 

Dobanda creditului ipotecar poate fi variabila (sufera modificari in functie de anumiti factori economici) sau fixa (care nu se modifica pe o anumita perioada, apoi devine variabila). Dintre acestea, cea mai avantajoasa este dobanda fixa, deoarece ofera mai multa stabilitate si siguranta.

 

Cand alegi un credit ipotecar, trebuie sa stii ca ai cateva drepturi de care poti profita pentru a face alegerea cea mai buna:

  • dreptul la transparenta;
  • dreptul de a alege cea mai buna oferta;
  • dreptul la retragere (in maxim 14 zile de la semnarea contractului);
  • dreptul la confidentialitate.

 

Credit imobiliar

Diferenta dintre creditul ipotecar si cel imobiliar este ca cel din urma se poate asigura si cu alte imobile, nu strict cu imobilul pentru care se va face imprumutul. Pentru a obtine un credit imobiliar, se cer urmatoarele:

  • varsta minima de 18 ani;
  • contract de munca pe o perioada nedeterminata;
  • minim trei luni vechime la locul de munca.

 

De asemenea, inainte de inceperea procedurii de aplicare, trebuie sa stii ca ai nevoie de un avans pe care trebuie sa il depui la banca. Aici te poate ajuta un calculator de credite, prin care iti vei face o imagine de ansamblu a dobanzii si a ratelor lunare. O recomandare a specialistilor este alegerea unei dobanzi fixe pentru spredictibilitate in primii ani, insa cel mai bine este sa apelezi la recomandari personalizate situatiei tale financiare din partea unui broker de credite. 

 

Avantajul acestui tip de imprumut este ca imobilul pe care ti-l doresti nu va fi direct afectat, insa garantia (ipoteca) poate duce la executare silita in caz de neplata a creditului.

 

Prin urmare, exista optiuni pentru fiecare, trebuie doar sa ai un plan concret de pe urma caruia sa incepi aplicarea pentru un credit. Tine cont de toate aspectele care pot suferi modificari si poti avea casa proprie fara probleme.

 

Sursa foto: Pexels.co

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "3 tipuri de credite prin care poti avea casa visurilor tale":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Contributia asiguratorie pentru munca - Capitolul II - Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal

    • Baza legala Codul fiscal, Titlul V, Capitolul IX, art. 220 - 220 Contributia asiguratorie pentru munca In continuare vom vedea cine datoreaza contributia asiguratorie pentru munca, dar si categoriile de venituri pentru care se aplica aceasta. Contribuabilii care datoreaza contributia asiguratorie pentru munca Contribuabilii obligati la plata contributiei asiguratorii pentru munca sunt, dupa caz: a) persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora,...» citeste mai departe aici

  • NOUTATE E-Transport! Lista produselor cu risc fiscal ridicat va fi actualizata in 2024

    • Conform unui nou Proiect de Ordin al ANAF va fi actualizata, pentru prima data in 2024, lista produselor cu risc fiscal ridicat. Dintre produsele pentru care vor fi efectuate raportari in E-Transport, incepand din iulie 2024, amintim urmatoarele produse alimentare: carne, peste, lapte, oua, miere, etc., dar si cateva produse mai putin obisnuite, precum hainele uzate si zdrentele. Prin OUG 41/2022 pentru instituirea Sistemului RO e-Transport si de abrogare a art. XXVIII din OUG 130/2021...» citeste mai departe aici

  • Modificari importante aduse impozitului pe veniturile micro in 2024

    • ANAF aduce la cunostinta contribuabililor interesati ca, prin O.U.G. nr.31/2024, au fost aduse modificari Codului fiscal care au vizat, printre altele si impozitul pe veniturile microintreprinderilor, fiind explicata si detaliata definitia intreprinderilor legate. Modificari impozit micro in 2024 Persoana juridica romana este legata cu o alta persoana daca exista oricare dintre urmatoarele raporturi: a) persoana juridica romana care verifica conditia detine la o alta persoana juridica...» citeste mai departe aici

  • Pentru anul 2023 se mai poate ajusta norma de venit in cazul unui PFA?

    • Pentru un PFA in sistem de norma care a avut activitate doar 6 luni in anul 2023, se poate ajusta norma conform art. 69, alin. 9 din norme? Mentionez ca a avut un singur contract de prestari servicii pe perioada determinata si nu a avut alti clienti in cursul anului. Multumesc! Ajustare norma de venit PFA – raspunsul specialistului: Potrivit art. 69 alin. (5) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, in cazul in care un contribuabil desfasoara o activitate care genereaza...» citeste mai departe aici

  • Proiect: Cum va fi inregistrat in contabilitate impozitul minim pentru firmele mari

    • Finantele au pus recent, in dezbatere publica, un nou Proiect de Ordin prin care se stabileste modul in care se vor inregistra in contabilitate anumite impozite. Este vorba despre impozitul minim si impozitul suplimentar datorat de persoanele juridice care desfasoara activitati in sectoarele petrol si gaze naturale. Conform Referatului de Aprobare, potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016