Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adrian Vasilescu propune masuri pentru cresterea economica

21-Mar-2011
2612
Adrian Vasilescu, consilier la Banca Nationala a Romaniei, a scris, intr-un editorial publicat in ?Saptamana financiara?, ca ?Eurostat, in februarie 2011, a definitivat ierarhizarea puterilor economice la nivelul Uniunii Europene inainte de criza, in 2008. Patru au fost criteriile luate in seama: 1) PIB-ul total din fiecare tara, in euro; 2) PIB-ul pe locuitor, in euro; 3) punctajul ce exprima puterea de cumparare a PIB-ului pe locuitor, in raport cu preturile generale dintr-o tara sau alta; 4) puterea de cumparare pe locuitor, in fiecare tara, fata de media puterii de cumparare in cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Tara noastra ocupa locul 26, avandu-i in urma doar pe bulgari, in trei pozitii care sunt cele mai relevante: PIB pe locuitor, putere de cumparare pe locuitor si puterea de cumparare pe locuitor raportata la media europeana?.

?Este firesc ca autoritatile statului sa fie judecate public. Cu o conditie: ca in fata acestei Inalte Curti, care este opinia publica, sa aiba parte de o judecata dreapta. Iar noi, opinia publica, avem si indatorirea de a gandi proiecte care sa-si capete substanta din dezbateri ample si din buna credinta? a scris oficialul BNR, care considera ca: ?Evaluarea corecta a starii economiei romanesti, urmata de aplicarea unor masuri coerente si intr-un ritm sustinut pentru indreptarea dinamicilor strambe, ar putea sa asigure, imediat dupa ce va trece recesiunea, inscrierea intr-un nou ciclu de crestere sanatoasa si de durata.

- Va fi nevoie insa ca, odata cu tinerea sub control a balantelor macroeconomice, sa dam bice reformelor structurale, astfel incat sa fie obtinuta masa critica necesara detensionarii sistemului economic in ansamblul sau.

- Va fi insa nevoie sa ne injugam la rigoarea financiara si la restructurarea efectiva. Drum greu - de prea multe ori ocolit sau abandonat. Dar alternativa nu avem. Iar in joc e mai mult decat mandria nationala.


- E timpul sa regandim politicile educationale. Si e timpul sa ne aliniem exigentelor economice pe care actuala criza le aduce in fata Uniunii Europene in ansamblul ei. Desigur, prin performante certe. Si invatand, in sfarsit, din erorile trecute?.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016