Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a publicat lista datornicilor 2019: AICI afli daca partenerii tai de afaceri au datorii la FISC

23-Dec-2019
17220

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat lista cu persoanele juridice care inregistreaza datorii la Fisc in cel de-al treilea trimestru din 2019 (T3 2019) la 30 septembrie.

Lista cu persoanele juridice care inregistreaza datorii catre ANAF este actualizata trimestrial, insa numai daca valoarea restantelor acumulate depaseste anumite limite.

Obligatiile fiscale pentru T3 2019 sunt aferente perioadei cuprinse intre lunile iulie - septembrie 2019. 

Prin O.A.N.A.F. nr. 509/2019 publicat in Monitorul Oficial nr. 171 din data de 04.03.2019 au fost aduse modificari acestei proceduri astfel ca, organele fiscale centrale vor publica pe pagina de internet proprie a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala lista debitorilor in care vor fi afisate doar persoanele juridice care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii.

In aceasta lista nu se mai includ debitorii persoane fizice. Procedura a fost adaptata acestor schimbari. 

ATENTIE!

Nu sunt considerate obligatii fiscale restante si nu se publica obligatiile fiscale stabilite in acte administrative fiscale contestate potrivit legii, care sunt garantate potrivit art. 210 si 211 sau art. 235 din Codul de procedura fiscala. 

De asemenea, nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale datorate de debitor este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit pentru care exista cerere in curs de solutionare si cu sumele certe, lichide si exigibile pe care debitorul le are de incasat de la autoritatile contractante.

Obligatiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice care fac obiectul publicarii sunt cele notificate, existente la sfarsitul trimestrului de raportare si neachitate pana la data publicarii. Nu fac obiectul publicarii obligatiile fiscale restante al caror cuantum total este sub urmatoarele plafoane:
a) 500.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
b) 250.000 lei, in cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
c) 100.000 lei, in cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv in cazul persoanelor fizice care inregistreaza obligatii fiscale restante si din desfasurarea de activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere.

Vezi AICI “lista rusinii” publicata de ANAF pentru T3 din 2019 >>

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "ANAF a publicat lista datornicilor 2019: AICI afli daca partenerii tai de afaceri au datorii la FISC":
Rating:

Nota: 2.44 din 16 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016