Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Averi stranse in mod ilicit? Se confisca prin proiect de lege!

28-Iun-2011
2200
Un nou proiect de lege ar putea intra in vigoare in cazul in care Guvernul va decide asupra structurii de functionare a programului prin care averile ilicite vor fi confiscate, conform deciziei Consiliul European din 2005.

Curtea Constitutionala nu a aprobat in prima faza articolul din Constitutie cu privire la imunitatea acordata parlamentarilor. In acest sens, presedintele Traian Basescu a afirmat ca increderea in parlamentari ar trebui sa creasca deoarece acestia au aceleasi obligatii cetatenesti atunci cand sunt chemati la Parchet. In ceea ce priveste imunitatea parlamentara, aceasta mai include doar protectia legata de arestarea care nu poate fi efectuara fara aprobarea Camerei legislative din care face parte respectivul parlamentar.


Prin mentinerea prezumtiei ca averea este ilicita, Curtea Constitutionala a considerat ca se incalca limitele revizuirii prevazute de art. 152 alin. (2) din Constitutie, avand ca efect suprimarea unei garantii a dreptului de proprietate.

Actuala Constitutie prevede imunitatea oficialilor in ceea ce priveste raspunderea juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, facandu-se referire si la faptul ca acestia pot fi urmariti si trimisi in judecata pentru fapte care nu au legatura cu actiunile mentionate anterior.

Noul proiecte de lege, in situatia in care Guvernul va lua decizia de initiere a acestor modificari, ar putea duce la confiscarea averilor considerate ilicite, fara ca acest lucru sa incalce dreptul la proprietate al oficialilor in cauza.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Averi stranse in mod ilicit? Se confisca prin proiect de lege!":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Ce sunt cheltuielile sociale si ce trebuie sa stie companiile despre aceste tipuri de cheltuieli

    • Cheltuielile sociale ale unei companii constau in costurile sau investitiile care sunt directionate catre angajati sau catre comunitatea in cadrul careia compania isi desfasoara activitatea. Aceste costuri sau investitii sunt considerate beneficii intr-un cadru de responsabilitate sociala si au ca scop sprijinirea bunastarii angajatilor si contributia la o dezvoltare a conditiilor sociale. Cheltuielile sociale pot contribui la crearea unei imagini pozitive a companiei, la atragerea si mentinerea...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2023 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016