
Raportul Special
realizat de specialisti
Se vorbeste atat de mult despre optimizare, incat pana si spatiile de lucru sunt un subiect perfect pentru aceasta strategie necesara pentru a crea conditii sigure de lucru si pentru a aborda diverse masuri ecologice, spre un viitor mai bun.
1. Masuri de protectie sanitara
Pentru ca oamenii sa fie convinsi sa revina la birou, administratorii de cladiri si proprietarii de business-uri trebuie sa isi dozeze eforturile si resursele in regandirea unor spatii de birouri care sa respecte conditiile de siguranta si sanatate necesare. Cu cat mai eficiente, cu atat mai bine pentru angajatii si personalul cladirii.
Cum teama si productivitatea nu fac deloc echipa buna impreuna, masurile de protectie sanitara au devenit o necesitate, odata cu pandemia de COVID-19, mai ales ca exista tot timpul riscuri de imbolnavire cu diverse virusuri ori bacterii.
IMMUNE Building Standard™ - conceptul dezvoltat de antreprenorul Liviu Tudor - reprezinta un set de masuri inteligente care sa reduca din aceste riscuri si sa favorizeze crearea unui mediu de lucru cat mai sanatos pentru toti angajatii. De exemplu, folosirea unor tehnologii avansate pentru purificarea aerului si a apei reprezinta una dintre masurile excelente de protectie sanitara pe care le poti implementa.
2. Sustinerea sustenabilitatii
Sustinerea sustenabilitatii intr-o cladire de birouri se poate realiza doar prin adoptarea unor masuri specifice. Uite de ce ai putea tine cont in optimizarea birourilor, care sa fie prietenoase cu natura si, totodata, cu angajatii tai:
O strategie eco-friendly presupune, asadar, abordarea celor 5 principii de baza: Reduceti, Reutilizati, Reciclati, Reparati si Reganditi.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
3. Reducerea emisiilor de carbon
De reducerea emisiilor de carbon auzim de cativa ani incoace, iar pe masura ce timpul trece, informatiile, avertizarile si masurile sunt din ce in ce mai evidente din partea Uniunii Europene. Asadar, si Romania trebuie sa se alinieze cerintelor climatice si regulilor care sa evite poluarea atmosferica.
Cladirile de birouri sunt si ele vizate pentru a-si reduce emisiile de carbon si a face trecerea spre o functionare „verde”. Prin urmare, toate cladirile si constructiile noi ar trebui sa tina cont de aceste aspecte, iar cele vechi trebuie sa se adapteze din mers acestor cerinte si reguli provenite din diversele directive europene pentru reducerea emisiilor de carbon din aerul pe care il respiram zi de zi.
Un bun exemplu in aceasta directie ecologica, care sa protejeze cat mai mult posibil mediul natural, este proiectul urban YUNITY Park. Campusul, care propune un nou stil de lucru si de viata al viitorului, va fi dezvoltat astfel incat sa contribuie la imbunatatirea semnificativa a mediului inconjurator, respectiv la cresterea calitatii vietii intregii comunitati Genesis Property. Compania si-a luat angajamentul de a reduce la zero emisiile de carbon pana in 2040, prin procese tehnologice de reutilizare, investitii in productia de energie din surse regenerabile, dar si prin gestionarea durabila a cladirilor pe care le detine in portofoliul sau.
In concluzie, optimizarea spatiilor de birouri, care sa asigure atat protectia sanitara a angajatilor, cat si protejarea mediului inconjurator, reprezinta o strategie a prezentului si viitorului in stilul de lucru si, implicit, de viata al tuturor.
Sursa foto: Shutterstock
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Articole similare
MFP a emis proiectul de OUG care modifica inspectia economico-financiara la operatorii economiciInspectie fiscala 2023: TOT ce trebuie sa stie contribuabilii despre modul in care se vor desfasura controalele ANAF incepand cu 1 ianuarie 20234 atuuri prin care companiile viitorului pot atrage angajati valorosiIdei de afaceri care necesita o investitie minimaBirourile viitorului si impactul asupra dezvoltarii profesionale si umane a angajatilorUltimele articole
Inspectii fiscale 2023: Au fost aprobate modelul Notificarii de conformare si procedura aferenta (Ordinul 420/2023)Top 5 calitati ale unui bun managerInspectii fiscale 2023: La inceperea controalelor organul de inspectie este OBLIGAT sa prezinte legitimatia si ordinul de serviciuControale ANAF 2023: Inspectiile fiscale NU se vor mai desfasura la sediul firmelor, ca pana acum, ci vor fi efectuate direct din birourile fisculuiReguli importante privind inspectia fiscala. Explicatii specialistArticole similare
Lucrul de acasa sau munca la birou - de ce avem nevoie sa facem parte dintr-o echipaSfaturi de la experti
Cabinet psihologie.RO e Factura
Intrebare: Cabinetul nu are personal medical sau paramedical doar pshiologul care acorda consulatatii la persoane fizice. Este obligatoriu factura pentru fiecare persoana si incarcare SPV? Poate sa isi achizitioneze o casa de marcat si sa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Profit reinvestit. Modalitate calcul.
Intrebare: Daca investita la iunie ar fi 2.000.000 lei care sunt notele la septembrie si decembrie?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA