Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 calitati ale unui bun manager

04-Apr-2023
3261
Top 5 calitati ale unui bun manager
Unul dintre cele mai dorite joburi este cel de manager, in mai multe industrii si departamente profesionale. Multi tineri isi doresc sa progreseze spre un astfel de job, mai ales ca acest domeniu aduce multe oportunitati de crestere profesionala. 

Daca si tu vrei sa te dezvolti in acest sens si sa cresti pentru a deveni un manager de succes, afla din acest articol care sunt cele 5 calitati care te pot transforma intr-un manager de succes.

1. Comunicare

O parte din a fi un bun manager este capacitatea de a comunica eficient cu echipa ta, in special in ceea ce priveste ce se asteapta de la ei si la ce se pot astepta de la locurile lor de munca. In calitate de manager, este datoria ta sa subliniezi clar ce trebuie sa faca echipa ta si cum trebuie sa o faca. 

De exemplu, daca lucrati la lansarea unui nou produs, o parte din a fi un manager eficient implica sa-l ghidezi pe fiecare membru al echipei prin responsabilitatile sale legate de lansare si cand si cum trebuie sa indeplineasca acele sarcini (inclusiv lucruri precum termenele relevante, cum sa trimita taskul si ce ar trebui sa faca daca intampina o problema sau are intrebari).

Un manager bun comunica respectuos, clar, amabil si intr-un mod care sa-si linisteasca echipele - ceea ce inseamna sa evite sa tipe sau sa fie prea dur sau scurt in comunicarea lor.

2. Ascultare activa

Modul in care comunici cu echipa este o parte importanta din a deveni un lider eficient. Dar modul in care iti asculti echipa este la fel de important, daca nu mai mult.

Un manager bun stie care este importanta de a-si asculta echipa, la nivel colectiv, dar si pe fiecare membru individual. Acest lucru inseamna sa creeze un mediu prietenos cu feedbackul pentru echipa sa si membrii individuali ai echipei, pentru a vorbi liber despre ceea ce functioneaza.

Unele lucruri pe care le-ai putea face pentru a-ti asculta mai bine angajatii ar putea include organizarea de intalniri trimestriale ale echipei, in care acorzi cuvantul personalului tau pentru a discuta ce poti imbunatati in trimestrul urmator, dar si sa programezi intalniri individuale pentru a intra in contact cu membrii echipei si a evalua cum se simt. 

3. Incredere

Ca manager, este bine sa te simti increzator in cine esti, in abilitatile si expertiza ta si in capacitatea ta de a-ti conduce echipa in mod eficient. Increderea joaca un rol important intr-un management eficient, intr-o varietate de moduri. Conducerea echipei iti permite cu incredere sa fii consecvent in luarea deciziilor. Atunci cand echipa ta poate avea incredere in deciziile tale - si stie ca vor fi consecvente - le permite sa intre intr-un ritm si sa faca lucrul cel mai bun.

De asemenea, managerii increzatori nu se simt amenintati de ceilalti, ceea ce le permite sa creeze un mediu in care angajatii lor se simt in siguranta sa inoveze si sa impartaseasca idei noi. 

Increderea pe care o dezvolti ca lider poate avea, de asemenea, un efect de unda si poate inspira mai multa incredere angajatilor tai. Atunci cand angajatii stiu ca liderul este constant, ei pot sa iasa din zonele lor de confort si sa-si dezvolte increderea.

4. Autenticitate

Este necesar sa intelegi calitatile unui bun manager, dar nu exista o abordare unica pentru managementul eficient. Daca vrei sa fii cel mai bun manager pentru angajatii tai, trebuie sa conduci in felul tau. Cu alte cuvinte, daca vrei sa fii un bun manager, trebuie sa fii autentic.

Cand esti autentic la munca, oamenii te vad asa cum esti cu adevarat. Desi nu exista nicio garantie ca toata lumea va simpatiza personalitatea si stilul tau de management, fiind autentic, este mai probabil sa atragi angajati care te respecta pentru cine esti si ceea ce aduci la masa, ceea ce poate face echipele mai eficiente si mai unite.

De exemplu, spune daca esti in mod natural o persoana mai introvertita. Daca incerci sa te prezinti ca un extrovertit, echipa ta poate simti ca interactiunile tale se simt fortate sau neautentice, ceea ce i-ar putea face sa-ti puna la indoiala motivele sau sa ezite sa lucreze cu tine. 

Pe de alta parte, daca iti folosesti introversia in stilul tau de conducere (de exemplu, acordand prioritate interactiunilor individuale cu angajatii individuali in detrimentul unor intalniri mai mari la nivel de echipa), nu numai ca angajatii te vor respecta, dar ii vei atrage pe acei angajati care prospera sub acest tip de stil de management, ceea ce este, in cele din urma, mai bun pentru tine, pentru angajatii tai si pentru echipa.

5. Grija fata de echipa

Unui bun lider de oameni ii pasa cu adevarat de echipa. Sa stii ca echipa ta este cea mai valoroasa resursa a ta - si sa o tratezi ca atare - este o necesitate pentru un management eficient. Sa fii capabil sa recunosti si sa respecti importanta capitalului lor uman poate crea angajati eficienti.

Angajatii care se simt capabili si respectati lucreaza eficient, ceea ce, la randul lor, ii face extrem de productivi. In plus, angajatii care sunt fericiti si respectati in mediul lor de lucru transmit acelasi sentiment clientilor si persoanelor cu care interactioneaza zilnic. Acest lucru poate avea un impact pozitiv asupra clientilor si comunitatii.

Sa-ti pese de echipa ta este o parte importanta de a fi un bun manager. Dar este la fel de important sa arati echipei tale ca iti pasa, si asta inseamna sa ai grija de ei in orice fel poti, cum ar fi, de exemplu, sa ai grija de spatiul lor de lucru

Indiferent cum alegi sa te dezvolti ca manager, este important sa ai grija de echipa ta, dar si sa investesti constant in calitatile tale de manager. 


Foto: Campaign Creators / Unsplash


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • E-Factura: Calcularea termenului limita de 5 zile pentru depunerea facturilor, confirmata oficial de Finante

    • Dupa ce Ministerul Finantelor anuntase printr-o simpla postare pe pagina oficiala de Facebook modalitatea de calculare a termenului limita de 5 zile calendaristice de transmitere a facturilor in sistemul national Ro e-Factura, recent a confirmat informatiile si in mod oficial, printr-un comunicat postat pe site-ul lor. Potrivit art.10 alin.(7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.120/2021 privind administrarea, functionarea si implementarea sistemului national privind factura...» citeste mai departe aici

  • Amnistie fiscala introdusa prin OUG 107/2024. Ce datorii NU se incadreaza in masura

    • Amnistia fiscala propusa de Guvern atat pentru firme cat si pentru persoane fizice a fost aprobata, iar masurile incluse in OUG 107/2024. Este vorba despre anularea accesoriilor, adica a dobanzilor si penalitatilor, restante la 31 august 2024, insa numai in cazul in care este platita obligatia bugetara principala pana pe 25 noiembrie 2024. Obligatii bugetare principale restante la data de 31 august 2024 inclusiv a) obligatii bugetare pentru care s-a implinit scadenta sau...» citeste mai departe aici

  • Firmele trebuie sa respecte 3 conditii pentru a putea beneficia de bonificatia de 3%, introdusa prin OUG 107/2024

    • Orin OUG 107/2024 au fost introduse cateva beneficii pentru contribuabili, precum si o bonoficatie de 3% care se va acorda celor care platesc la timp toate datoriile fiscale. Insa ce conditii trebuie sa mai indeplineasca firmele? Bonificatie de 3% pentru firme Conform OUG 107/2024, contribuabilii platitori de impozit pe profit, precum ?i contribuabilii platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, beneficiaza de o bonificatie de 3% din impozitul pe profit anual ?i din impozitul...» citeste mai departe aici

  • Legea 126/2024: Noutati aduse asupra Legii 241/2005 privind evaziunea fiscala

    • ANAF a publicat, pe site-ul oficial, Brosura care prevede noutat?i aduse de Legea nr. 126/2024 asupra Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Noutati aduse de Legea 126/2024 in cazul evaziunii fiscale In anul 2024, prin Legea nr. 126/2024 privind unele masuri pentru consolidarea capacitatii de combatere a evaziunii fiscale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, au fost introduse in Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea...» citeste mai departe aici

  • OUG 107/2024. Cum se aplica amnistia fiscala pentru firme

    • Recent a fost aprobat OUG 107/2024 care prevede facilitati fiscale pentru firme, precum anularea accesoriilor in cazul datoriilor restante la 31 august 2024. Actul normativ prevede si bonificatii pentru persoanele juridice care platesc la timp darile catre stat. Anulare accesorii firme -anularea accesoriilor in procent de 100% din valoarea acestora in cazul datoriilor cumulate pana la data de 31 august 2024; ( daca plata datoriilor se face pana la data de 25 noiembrie 2024); -anularea...» citeste mai departe aici

  • Proiect: Valoarea tichetelor de masa pentru sem. II 2024 creste doar cu 0,4 bani

    • Conform unui Proiect de Ordin pus recent in dezbatere publica de Ministerul Muncii, valoarea tichetelor de masa in sem. II 2024 creste doar cu 0,4 bani. Care este suma maxima pe care o pot acorda firmele angajatoare? Valoare tichete de masa sem. II 2024 Ordinul pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2024 a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii. Conform documentului, valoarea tichetelor de masa pentru sem. II 2024...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016