Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce un concediu de maternitate redus

30-Nov-2010
2628

Raspunsul la aceasta intrebare ni-l ofera Presedintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase: "Exista riscul deprofesionalizarii pentru femeile care stau in concediu de maternitate doi ani"

Doamna Roberta Anastase, a argumentat aceasta afirmatie, marti, la Senat, sustinand ca aceasta reducere a concediului de ingrijire a copilului la un an de zile raspunde atat nevoii femeilor de a reveni la munca dupa un termen mai scurt si cat si a evitarii deprofesionalizarii.

Calitatea de sociolog a domniei sale, ii permite sa interpreteze multe statistici care releva nevoia femeilor de a reveni la locul de munca dupa un anumit timp, dupa sase luni in general, si a adaugat ca daca doresc acest lucru, trebuie sa aiba o alternativa care sa le ajute in ingrijirea si educarea copiilor.

Presedintele Camerei a sustinut, marti, la comisia senatoriala pentru invatamant, un proiect de lege care prevede extinderea reglementarii in ceea ce priveste serviciile de ingrijire si educare a copilului pe timpul zilei.

Conform Robertei Anastase, proiectul de lege reintroduce atat serviciile oferite de bone - ca persoane fizice autorizate - cat si serviciile oferite de agentiile de baby-sitting, stabilind criterii, standarde foarte clare pentru toate aceste persoane.

De asemenea, presedintele Camerei Deputatilor a aratat ca proiectul de lege incearca sa stimuleze autoritatile locale astfel incat sa organizeze astfel de servicii "pornind de la premisa ca acest fel de servicii sunt ineficiente in acest moment".

Conform expunerii de motive anexate proiectului legislativ, in 1990 existau 840 de crese, iar in 2007 numarul acestora a scazut la 240, nemaireusind sa raspunda numarului de copii care exista in acest moment cu varsta intre 0 si 3 ani.

Membrii comisiei pentru invatamant a Senatului urmeaza sa dea un raport asupra acestui proiect legislativ.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016