Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia Unica 2019 - ANAF a publicat PDF-ul inteligent

22-Ian-2019
46375

Incepand din 2019, Declaratia Unica - privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - nu va mai putea fi depusa decat in format PDF inteligent, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Fisierul poate fi descarcat de pe portalul ANAF.

Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice se depune doar in format PDF inteligent (fisierul descarcat de pe portalul ANAF), completat si validat.

Dupa descarcarea fisierului pe anumite versiuni de browsere (chrome, mozilla) fisierul se poate deschide doar prin click dreapta pe mouse - "open with", arata Agentia intr-o informare privind completarea si validarea Declaratiei Unice.

“Daca dupa validare constatati ca formularul contine erori, este obligatoriu ca inainte de transmitere sa corectati si sa validati din nou”, atentioneaza ANAF..

ATENTIE!

Pentru a fi siguri ca Declaratia este fara erori, verificati ca in partea din dreapta sus a ecranului sa apara mesajul FORMULAR VALIDAT, iar fisierulPDF trebuie sa aiba fisier xml atasat. Puteti verifica existenta fisierului xml apasand pe "agrafa” din stanga formularului.

Modelul si continutul formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice" au fost aprobate prin O.A.N.A.F. nr. 49/2019. 

Vezi aici >>>

Declaratia Unica a comasat sapte declaratii fiscale, in 2017. Formularul a fost completat de persoanele fizice care au inregistrat venituri, pe baza acestuia organul fiscal stabilind impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate datorate pentru anul 2017. Acest formular a fost folosit si in 2018 de persoanele fizice care au declarat impozitul pe venitul estimat, precum si contributiile sociale datorate pentru anul 2018.

Prin noul formular, se doreste declararea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate atat pentru veniturile realizate in anul 2018, cat si pentru veniturile estimate a se realiza in anul 2019.

Declaratia Unica se depune pentru a se determina impozitul pe venit si contributiile sociale pe care le datoreaza o persoana fizica care realizeaza individual sau intr-o forma de asociere, venituri din activitati independente, din drepturi de proprietate intelectuala, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura (art. 120 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal). 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Declaratia Unica 2019 - ANAF a publicat PDF-ul inteligent":
Rating:

Nota: 2.86 din 42 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016