Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputat: Persoanele platite cu drepturi de autor vor ramane din 2019 fara indemnizatie de crestere a copilului

07-Sep-2018
1996

Din 2019, parintii care intra in concediul de crestere a copilului si care au avut venituri din drepturi de autor risca sa nu mai primeasca indemnizatia de crestere a copilului, potrivit unei OUG privind concediul si indemnizatia de crestere a copilului adoptata de Guvern in martie, atrage atentia deputatul USR, Iulian Bulai.

„O modificare, din martie 2018, a Codului Fiscal a schimbat definitia veniturilor din activitati independente din articolul 67, stipulat in OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia de crestere a copilului, iar Ministerul Muncii nu s-a grabit deloc, in cele cinci luni care au trecut, sa modifice corespunzator si ordonanta in cauza. In cazul mamelor care vor naste in martie 2019, niciun leu din drepturi de proprietate intelectuala nu va fi luat in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere a copilului. Pentru actritele, muzicienele, artistele vizuale, jurnalistele, scriitoarele si traducatoarele sau IT-istele pentru care drepturile de autor sunt principalul sau singurul tip de venit, asta inseamna ca vor primi o indemnizatie mult diminuata sau nu o vor primi deloc. E vorba, anual, despre sute, daca nu mii de mame cu venituri din drepturi de autor”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai, vicepresedintele Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor.

Pentru a fi mai bine inteleasa situatia cu care se vor confrunta parintii care au venituri din drepturi de autor, acesta a dat doua exemple de diminuare a indemnizatiei pentru crestere a copiilor.

„A., o actrita care a nascut in iulie si care are doar venituri din drepturi de autor, ar fi trebuit sa primeasca o indemnizatie de crestere a copilului de 5.000 lei/luna. Va primi, in schimb, 3.000 lei/luna pentru ca i s-a scos din calculul indemnizatiei venitul din aprilie pana in iulie. Al., in schimb, o arhitecta care va naste in septembrie si care a avut venituri si din salariu si din drepturi de autor, va primi o indemnizatie de 1.250 lei/luna (cea minima), in loc de 4.500 lei/luna pentru ca la calcul nu i se iau in considerare veniturile din drepturi de autor din ultimele cinci luni”, a adaugat deputatul.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Erori contabile. Cum se pot corecta in mod legal

    • Contabilitatea unei firme este foarte importanta, indiferent de activitatea economica pe care o desfasoara, fiindca in acest fel se tine cont de activitatea companiei, de eventualele datorii pe care le-ar avea, dar si de toate celelalte informatii care vizeaza circuitul financiar al acesteia. Uneori insa, apar diverse erori contabile, de la cele matematice, pana la cele de aplicare a politicilor contabile sau de intepretare incorecta a noilor legi si amendamente fiscale, etc. In acest...» citeste mai departe aici

  • Amnistie fiscala, OUG 107/2024. Cum poti beneficia de facilitati daca trebuie sa modifici regimul de impozitare

    • Prin OUG 107/2024 a fost adoptata de Guvern amnistia fiscala care presupune facilitati pentru contribuabili precum anularea dobanzilor, penalitatilor si altor accesorii, reducerea unei parti din datorie in cazul persoanelor fizice, dar si bonificatii de 3% pentru societatile care platesc la timp obligatiile fiscale. Cum beneficiezi de anularea dobanzilor si accesoriilor Dobanzile, penalitatile si toate accesoriile aferente obligatiilor bugetare principale, restante la data de 31...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016