Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Romania sunt active peste 17.000 de firme de tip SRL-D

28-Ian-2015
2458
Asa cum a declarat saptamana aceasta Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor intreprinzatori din Romania (PTIR), peste 17.000 de firme de tip SR L-D (microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant) sunt active in prezent, la nivel national, inregistrandu-se o crestere de 6.000 de companii raportat la anul anterior.

"Cresterea numarului de antreprenori debutanti este un semn clar ca tot mai multi romani fara experienta in domeniu aleg sa se bazeze pe sprijinul oferit prin intermediul programelor guvernamentale, sa contribuie la dezvoltarea economiei romanesti si sa creeze noi locuri de munca. in prezent, la nivel national sunt active 17.000 de firme de tip SR L-D, inregistrandu-se o crestere de 6.000 de companii raportat la anul anterior. Ca urmare, instrumentele pe care trebuie sa le cream in continuare ar trebui sa se bazeze pe acelasi parteneriat public-privat, in urma caruia a rezultat si Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri (S.R.L.-D)", a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.

In acelasi timp, anunta aceeasi sursa, Jianu a declarat ca va continua sa propuna Guvernului instrumente care sa sustina integrarea tinerilor si consolidarea mediului de afaceri.


"Pornind de la initiativa de succes pe care am propus-o in urma cu 4 ani, voi continua sa propun Guvernului instrumente care sa sustina integrarea tinerilor si consolidarea mediului de afaceri. Autoritatile trebuie sa tina cont de aportul firmelor nou infiintate in domeniul IT, a caror contributie la Produsul Intern Brut a fost de 5,1% in 2014, exact la acelasi nivel ca si agricultura. Investitiile in agricultura au fost insa de ordinul miliardelor, deci ca atare sectorul IT — unde investitiile sunt mult mai mici - are un potential foarte mare", a mai spus presedintele PTIR.

Patronatul Tinerilor intreprinzatori din Romania a organizat, marti, un bilant al activitatii desfasurate in cadrul proiectului "Growing-up", parte a programului Erasmus for Young Entrepreneurs.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016