
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat ca va cere acordul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru a incredinta in mod direct, unei companii, proiectul privind informatizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Acesta sustine ca, astfel, procesul ar putea fi gata in martie-aprilie.
"In ultimii doi ani, statul a fortat companiile private sa cumpere case de marcat sofisticate si softuri, dar ANAF nu est gata, nici macar nu a inceput licitatia pentru softul necesar care sa conecteze ANAF de aceste case de marcat", a spus ministrul Citu, la o emisiune TV.
Seful de la Finante sustine ca una dintre cele mai bune solutii ar fi incredintarea directa a proiectului de informatizare a ANAF, unei companii. Pentru a concretiza acest aspect, Citu recunoaste ca va “forta lucrurile” prin CSAT – care va declara acest proiect de importanta nationala, astfel incat sa se permita incredintarea directa.
"Fortez lucrurile prin CSAT. Daca stau si merg pe mana functionarilor publici care se ocupa de ani de zile, aceiasi, de informatizarea ANAF, nu ajungem nicaieri. Cand am venit in minister, mi s-a spus ca in mai o rezolvam. Apoi am mai stat, mi s-a spus ca in iulie este termenul. Acum aud de septembrie-octombrie. Nu mai avem timp, dupa 30 de ani, sa stam cu acelasi sistem ANAF. CSAT e modul in care eu incerc sa ocolesc acei functionari care stau acolo de ani de zile si-si protejeaza sectorul, sa nu ii deranjeze nimeni. Sa mergem pe incredintare directa unei companii. Vom avea mai multe companii la care ne vom uita si vom avea cateva criterii de incredintare directa, sa fie mai rapid, sa avem acest soft, sa conectam ANAF la secolul acesta in cateva luni, sper cat mai repede, in martie-aprilie sa rezolvam situatia", a mai spus ministrul de Finante.
Acesta este de parere ca nu exista nicio scuza in acest caz: “Sa ai sectorul privat pregatit de aproape un an si jumatate si tu sa nici macar sa nu ai caietul de sarcini pentru licitatie. Doar rea-vointa si poate si alte interese".
Incredintarea se va face, ca si in cazul licitatiei de armament sau de autostrazi, in urma unei analize de piata care sa evidentieze companiile si indicatorii, nu primei firme venite.
“Este vorba de infrastructura ANAF, servere, sunt mai multe aspecte. Nu pot sa va spun costurile, dar veniturile pe care speram sa le incasam, in urma informatizarii, sunt de zeci de miliarde de lei. Va fi cea mai buna investitie pe care a facut-o Romania in ultimii 30 de ani", a mai aratat sursa citata
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Legea nr. 193 din 21 august 2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati a modificat definitia unitatilor protejate si a reintrodus posibilitatea...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: 1. Procer angajeaza personal cu contract de munca in Romania, pentru a presta servicii in Romania in numele clientului nostru direct-rezident fiscal in UK (client direct) catre un client final, rezident fiscal in Romania cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<