Sunt de acord cu politica de cookie
Fiscalitatea.ro cauta meniu

OFICIAL! CEREREA de eliberare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit

28-Iun-2019
969

In Monitorul Oficial din 26 iunie 2019 au fost publicate NORMELE privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, probate prin ORDINUL nr. 383 din 30 mai 2019.

Asadar, in normele de acordare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar se regaseste si CEREREA pe care firmele de audit trebuie sa le depuna pentru a primi viza anuala electronica pentru exercitarea activitatii de audit financiar. In cele ce urmeaza publicam modelul de cerere, asa cum a fost adoptat prin ORDINUL nr. 383 din 30 mai 2019.

Emitentul acestui Ordin este Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (denumit in continuare ASPAAS).

CERERE

de eliberare a vizei anuale electronice pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit

Subsemnatul/Subsemnata, ..................., cu sediul profesional in localitatea .................., str. .............. nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judetul/sectorul .............., legitimat(a) cu buletinul/cartea de identitate/pasaportul seria ........ nr. .........., eliberat(a) de ................ la data de ................., cod numeric personal (CNP) ..................................., auditor financiar autorizat, inregistrat in Registrul public electronic (RPE) cu numarul .............................., reprezentant legal ............................. (administrator, actionar unic, actionar majoritar, persoana imputernicita) al firmei de audit .........................., inregistrata in Registrul public electronic cu numarul ..................., CUI ...................., avand in vedere indeplinirea de catre firma de audit a conditiilor cumulative prevazute la art. 11 din Normele privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019, solicit eliberarea de catre Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (ASPAAS) a vizei anuale electronice (e-viza) pentru exercitarea activitatii de audit financiar.

Auditorii financiari care efectueaza auditul in numele firmei de audit, declarati la ASPAAS ca parteneri-cheie (numele, prenumele si nr. de inregistrare in RPE): ...........................…

Declar ca am luat cunostinta si imi asum prin semnatura respectarea conditiilor privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit dupa cum urmeaza:

1. ASPAAS acorda viza anuala firmei de audit inregistrata in RPE sub conditie rezolutorie, astfel:

a) viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte in situatia indeplinirii de catre firma de audit a cerintelor privind obtinerea vizei prevazute de Normele privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019, conditii asumate de catre firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, la momentul formularii cererii pentru acordarea vizei anuale, precum si pe parcursul perioadei de valabilitate a vizei anuale;

b) firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, isi asuma faptul ca neindeplinirea conditiilor de la lit. a) atrage prin indeplinirea conditiei rezolutorii desfiintarea retroactiva a vizei anuale de la momentul emiterii/constatarii, dupa caz, firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, asumandu-si consecintele legale ale desfasurarii activitatii de audit financiar fara viza anuala. Viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte doar pe perioada indeplinirii conditiilor de acordare a acesteia.

2. Viza anuala se acorda in baza cererii, conform Normelor privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019. 

3. Exercitarea activitatii de audit financiar fara viza anuala emisa de autoritatea competenta - ASPAAS atrage raspunderea contraventionala a firmei de audit in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si de modificare a unor acte normative.

Adresa de e-mail ...................
Telefon ........................

Subsemnatul, .............................., declar pe propria raspundere si cunoscand sanctiunile prevazute de legea penala pentru falsul in declaratii ca informatiile furnizate sunt corecte si complete si ca sunt de acord cu stocarea, utilizarea si prelucrarea de catre ASPAAS a datelor cu caracter personal, in conditiile prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor, in exercitarea atributiilor legale.

Firma de audit ........................
Nr. din Registrul public electronic ........................
Reprezentant legal, auditor financiar ....................
Nr. din Registrul public electronic .....................

Semnatura .......................
Data ..................... 


Extras din Ordin

(...)

ART. 2

(1) Exercitarea activitatii de audit financiar este conditionata de obtinerea vizei anuale eliberate de catre autoritatea competenta ASPAAS, fiind interzisa exercitarea activitatii de audit financiar fara a detine aceasta viza sau in baza unei alte vize decat a celei reglementate de catre autoritatea competenta ASPAAS.

(2) Exercitarea activitatii de audit financiar fara viza anuala emisa de ASPAAS atrage raspunderea contraventionala in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 162/2017 si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 162/2017.

(3) Viza anuala se elibereaza, la cerere (prezentata mai sus, n.r.), in conditiile prezentelor norme, pentru auditorii financiari inregistrati in RPE ca auditori activi. 

(4) Viza anuala se elibereaza, la cerere (anexa nr. 1b), in conditiile prezentelor norme, pentru firmele de audit inregistrate in RPE.

(5) ASPAAS acorda viza anuala auditorului financiar activ, respectiv firmei de audit inregistrat/e in RPE sub conditie rezolutorie, astfel:

a) viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte in situatia indeplinirii de catre auditorul financiar, respectiv de catre firma de audit a cerintelor privind obtinerea vizei prevazute de prezentele norme, conditii asumate de catre auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, la momentul acordarii vizei, precum si pe parcursul perioadei de valabilitate a vizei;

b) auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, isi asuma faptul ca neindeplinirea conditiilor de la lit. a) atrage, prin indeplinirea conditiei rezolutorii, desfiintarea retroactiva a vizei anuale de la momentul emiterii/constatarii, dupa caz, auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, asumandu-si consecintele legale ale desfasurarii activitatii de audit financiar fara viza. 

(6) Viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte doar pe perioada indeplinirii conditiilor de acordare a acesteia.

ART. 3
Viza anuala obtinuta in anul curent este valabila pana la data de 30 iunie a anului urmator sau pana la anularea acesteia de catre ASPAAS.

ART. 4
(1) Viza anuala se elibereaza sub forma de viza electronica, denumita in continuare e-viza anuala. 
(2) Auditorul financiar, respectiv firma de audit poate descarca e-viza anuala (anexa nr. 2a, respectiv anexa nr. 2b) de pe platforma online de raportare anuala (platforma online), pusa la dispozitie de catre ASPAAS la adresa: www.raportare.aspaas.gov.ro.

(...)

Vedeti aici Ordinul Integral >>

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul "OFICIAL! CEREREA de eliberare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme

Atentie contabili!

Autoturisme pe firma - deducerea cheltuielilor in 2019​
Cititi si respectati modificarile din Codul Fiscall

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016x

Trimite opinia ta comunitatii Fiscalitatea.roPentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
Subiectele saptamanii

 • Modificarea Legii RCA, adoptata tacit in Senat
  • Persoanele care beneficiaza de despagubiri directe de la societatile de asigurare vor fi obligate ca in termen de maximum 45 de zile de la data reparatiei intr-o unitate autorizata sa prezinte societatii de asigurari decontul lucrarilor. In caz contrar, vor fi obligate sa returneze integral suma de bani primita cu titlu de decontare directa. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat. Noi modificari aduse Legii RCA au fost adoptate tacit de Senat, ca urmare a faptului ca propunerea...» citeste mai departe aici

 • Legea 222/2019: Stingerea datoriilor unor companii, promulgata de presedintele Romaniei
  • UPDATE, 21 noiembrie 2019 Decretul nr. 834/2019 privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2019 privind reglementarea unor masuri pentru stingerea unor obligatii fiscale si bugetare, precum si unele masuri referitoare la obligatiile de plata aferente imprumuturilor din venituri din privatizare si imprumuturilor contractate de statul roman de la institutii de credit si subîmprumutate operatorilor economici a fost publicat in Monitorul Oficial,...» citeste mai departe aici

 • Este necesara emiterea bonului fiscal pentru sumele achitate prin POS virtual?
  • De exemplu, la rezervarea unui sejur printr-o platforma online, se comunica de catre turist, datele de card pentru a putea retrage suma in avans cu ajutorul unui POS care debiteaza carduri de la distanta. La data prezentarii turistului in unitatea de cazare, se achita cu card diferenta sejurului, moment in care pe langa chitanta POS se emite si bon fiscal. Este necesara emiterea bonului fiscal si in cazul tragerii cardului de la distanta pentru suma achitata in avans? Raspunsul specialistului...» citeste mai departe aici

 • Comisia Europeana avertizeaza: Legea pensiilor prezinta un risc semnificativ de crestere a deficitului
  • Romania a primit o recomandare oficiala de la Comisia Europeana de a corecta, in 2020, abaterea semnificativa de la obiectivul bugetar pe termen mediu. In raportul realizat de oficialii de la Bruxelles veniti la Bucuresti in data de 25 septembrie 2019 se mai arata ca noua lege a pensiilor prezinta un risc semnificativ de crestere a deficitului. Reprezentantii Comisiei Europene veniti in 25 septembrie 2019 la Bucuresti, intr-o misiune, arata in raportul care contine constatarile misiunii de...» citeste mai departe aici

 • Anunt oficial: Tinerii fermieri vor beneficia de ajutor financiar suplimentar!
  • Tinerii fermieri din Romania vor beneficia de un ajutor financiar cumulat in valoare de 39,8 milioane de euro anual, ca plata directa suplimentara pentru sustinerea veniturilor, prin viitoarea Politica Agricola Comuna (PAC) 2021-2027. Anuntul a fost facut de ministru plenipotentiar Achim Irimescu, seful sectiei Agricultura, in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei la Uniunea Europeana. Oficialul roman a participat, marti – 19 noiembrie – la lansarea programului "Tineri Lideri...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2019 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Autoturisme pe firma - deducerea cheltuielilor in 2019​
Cititi si respectati modificarile din Codul Fiscal

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Codul Fiscal 2019 - MODIFICARI la DEDUCERILE pentru autoturisme

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016