Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OFICIAL! CEREREA de eliberare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit

28-Iun-2019
2622

In Monitorul Oficial din 26 iunie 2019 au fost publicate NORMELE privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, probate prin ORDINUL nr. 383 din 30 mai 2019.

Asadar, in normele de acordare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar se regaseste si CEREREA pe care firmele de audit trebuie sa le depuna pentru a primi viza anuala electronica pentru exercitarea activitatii de audit financiar. In cele ce urmeaza publicam modelul de cerere, asa cum a fost adoptat prin ORDINUL nr. 383 din 30 mai 2019.

Emitentul acestui Ordin este Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (denumit in continuare ASPAAS).

CERERE

de eliberare a vizei anuale electronice pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit

Subsemnatul/Subsemnata, ..................., cu sediul profesional in localitatea .................., str. .............. nr. ...., bl. ...., sc. ...., et. ...., ap. ...., judetul/sectorul .............., legitimat(a) cu buletinul/cartea de identitate/pasaportul seria ........ nr. .........., eliberat(a) de ................ la data de ................., cod numeric personal (CNP) ..................................., auditor financiar autorizat, inregistrat in Registrul public electronic (RPE) cu numarul .............................., reprezentant legal ............................. (administrator, actionar unic, actionar majoritar, persoana imputernicita) al firmei de audit .........................., inregistrata in Registrul public electronic cu numarul ..................., CUI ...................., avand in vedere indeplinirea de catre firma de audit a conditiilor cumulative prevazute la art. 11 din Normele privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019, solicit eliberarea de catre Autoritatea pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar (ASPAAS) a vizei anuale electronice (e-viza) pentru exercitarea activitatii de audit financiar.

Auditorii financiari care efectueaza auditul in numele firmei de audit, declarati la ASPAAS ca parteneri-cheie (numele, prenumele si nr. de inregistrare in RPE): ...........................…

Declar ca am luat cunostinta si imi asum prin semnatura respectarea conditiilor privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit dupa cum urmeaza:

1. ASPAAS acorda viza anuala firmei de audit inregistrata in RPE sub conditie rezolutorie, astfel:

a) viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte in situatia indeplinirii de catre firma de audit a cerintelor privind obtinerea vizei prevazute de Normele privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019, conditii asumate de catre firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, la momentul formularii cererii pentru acordarea vizei anuale, precum si pe parcursul perioadei de valabilitate a vizei anuale;

b) firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, isi asuma faptul ca neindeplinirea conditiilor de la lit. a) atrage prin indeplinirea conditiei rezolutorii desfiintarea retroactiva a vizei anuale de la momentul emiterii/constatarii, dupa caz, firma de audit prin auditorul financiar, reprezentant legal al acesteia, asumandu-si consecintele legale ale desfasurarii activitatii de audit financiar fara viza anuala. Viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte doar pe perioada indeplinirii conditiilor de acordare a acesteia.

2. Viza anuala se acorda in baza cererii, conform Normelor privind acordarea vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar, aprobate prin Ordinul presedintelui Autoritatii pentru Supravegherea Publica a Activitatii de Audit Statutar nr. 383/2019. 

3. Exercitarea activitatii de audit financiar fara viza anuala emisa de autoritatea competenta - ASPAAS atrage raspunderea contraventionala a firmei de audit in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 162/2017 privind auditul statutar al situatiilor financiare anuale si al situatiilor financiare anuale consolidate si de modificare a unor acte normative.

Adresa de e-mail ...................
Telefon ........................

Subsemnatul, .............................., declar pe propria raspundere si cunoscand sanctiunile prevazute de legea penala pentru falsul in declaratii ca informatiile furnizate sunt corecte si complete si ca sunt de acord cu stocarea, utilizarea si prelucrarea de catre ASPAAS a datelor cu caracter personal, in conditiile prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor, in exercitarea atributiilor legale.

Firma de audit ........................
Nr. din Registrul public electronic ........................
Reprezentant legal, auditor financiar ....................
Nr. din Registrul public electronic .....................

Semnatura .......................
Data ..................... 


Extras din Ordin

(...)

ART. 2

(1) Exercitarea activitatii de audit financiar este conditionata de obtinerea vizei anuale eliberate de catre autoritatea competenta ASPAAS, fiind interzisa exercitarea activitatii de audit financiar fara a detine aceasta viza sau in baza unei alte vize decat a celei reglementate de catre autoritatea competenta ASPAAS.

(2) Exercitarea activitatii de audit financiar fara viza anuala emisa de ASPAAS atrage raspunderea contraventionala in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 162/2017 si se sanctioneaza in conformitate cu prevederile art. 44 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 162/2017.

(3) Viza anuala se elibereaza, la cerere (prezentata mai sus, n.r.), in conditiile prezentelor norme, pentru auditorii financiari inregistrati in RPE ca auditori activi. 

(4) Viza anuala se elibereaza, la cerere (anexa nr. 1b), in conditiile prezentelor norme, pentru firmele de audit inregistrate in RPE.

(5) ASPAAS acorda viza anuala auditorului financiar activ, respectiv firmei de audit inregistrat/e in RPE sub conditie rezolutorie, astfel:

a) viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte in situatia indeplinirii de catre auditorul financiar, respectiv de catre firma de audit a cerintelor privind obtinerea vizei prevazute de prezentele norme, conditii asumate de catre auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, la momentul acordarii vizei, precum si pe parcursul perioadei de valabilitate a vizei;

b) auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, isi asuma faptul ca neindeplinirea conditiilor de la lit. a) atrage, prin indeplinirea conditiei rezolutorii, desfiintarea retroactiva a vizei anuale de la momentul emiterii/constatarii, dupa caz, auditorul financiar, respectiv firma de audit prin auditorul financiar, reprezentantul legal al acesteia, asumandu-si consecintele legale ale desfasurarii activitatii de audit financiar fara viza. 

(6) Viza anuala eliberata de ASPAAS este valabila si produce efecte doar pe perioada indeplinirii conditiilor de acordare a acesteia.

ART. 3
Viza anuala obtinuta in anul curent este valabila pana la data de 30 iunie a anului urmator sau pana la anularea acesteia de catre ASPAAS.

ART. 4
(1) Viza anuala se elibereaza sub forma de viza electronica, denumita in continuare e-viza anuala. 
(2) Auditorul financiar, respectiv firma de audit poate descarca e-viza anuala (anexa nr. 2a, respectiv anexa nr. 2b) de pe platforma online de raportare anuala (platforma online), pusa la dispozitie de catre ASPAAS la adresa: www.raportare.aspaas.gov.ro.

(...)

Vedeti aici Ordinul Integral >>

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "OFICIAL! CEREREA de eliberare a vizei anuale pentru exercitarea activitatii de audit financiar de catre firma de audit":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • E-Transport: Codul UIT trebuie sa fie tiparit pe aviz sau este suficient sa fie scris pe CMR?

    • Este obligatoriu codul UIT sa fie tiparit pe aviz sau este suficient sa fie scris de sofer sau altcineva pe CMR? E-Transport si codul UIT – raspunsul specialistului: Potrivit prevederilor de la art. 2 pct. 12 din OUG 41/2022, identificarea prin cod UIT - detinerea si prezentarea codului UIT pe timpul transportului de catre operatorul de transport rutier sau operatorul economic care transporta cu vehicule care ii apartin bunuri in nume propriu, in format fizic sau electronic, impreuna...» citeste mai departe aici

  • Pana pe 25 aprilie 2024 trebuie declarat si platit impozitul micro si cel pe profit

    • Conform modificarilor recente( intra aici Legea 296/2023, OUG 115/2023, OG 30/2024, dar si OG 31/2024), se aplica noi reguli pentru impozitul micro, dar si in cazul celui pe profit. Acestea trebuie declarate si achitate, pentru primul trimestru din 2024, pana pe data de 25 aprilie 2024. Termen limita depunere impozit micro si pe profit ANAF reaminteste contribuabililor care au ramas la plata impozitului micro sau pe profit si in 2024, ca au obligatia depunerii declaratiilor fiscale aferente, dar...» citeste mai departe aici

  • Ofertele de PASTE de la Rentrop&Straton sunt aici! Reduceri de pana la 80% si transport gratuit

    • Nu este usor sa faci fata tuturor schimbarilor fiscale pe care le-a aprobat Guvernul anul acesta, chiar daca esti contabil sau expert. Poti face greseli in declaratii sau alte omisiuni care iti pot aduce amenzi usturatoare! Asa ca iti venim in ajutor si iti oferim, de Paste, reduceri considerabile pentru multe dintre lucrarile noastre de succes. Oferte de Paste de la Rentrop&Straton! Impozitarea veniturilor din chirii Lucrarea explica excelent care este noua modalitate de impozitare a chiriilor...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016