Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

PIAROM: Mediul de afaceri are o mare problema de 30 de ani! 200.000 de firme au capital social negativ

21-Feb-2019
2218

Antreprenorii din Romania isi doresc ca toate procedurile legale care exista in tara sa fie cat mai clare si mai simple, pentru ca mediul de afaceri de aici are o mare problema de 30 de ani, dovada fiind chiar cele 200.000 de firme cu capital social negativ, amintite, joi, de presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), Cristian Parvan, intr-o conferinta de specialitate.



"Daca discutam de viitorul economiei romanesti si al mediului de afaceri, nu adunam nici 10% din cati sunteti aici. Pentru inmormantari se pare apetitul e mai mare... Din pacate, de la inmormantari mancam o data la pomana si, in rest, trebuie sa vedem ce putem face. Cand vorbim de insolventa, mediul de afaceri are o durere cand trebuie sa ajunga in aceasta situatie. Este, insa, o chestiune normala. Vorbim despre un instrument al economiei de piata. Sa nu uitam, insa, ca mediul de afaceri ne hraneste pe toti, iar daca nu avem grija de acesta... Toata lumea vorbeste de insolvente, dar nu stim sa urmarim de ce se intampla asta. Avem lucruri foarte concrete pentru care mediul de afaceri ar dori sa obtina mai multe informatii. Sunt insolvente pe care le urmaresc cu placere. Vreau sa vad si eu insolventa Radet, pentru ca in tara exista 'n' insolvente, si vorbim aici cam de toate sistemele de incalzire. Mai sunt doua sau trei sisteme care inca se sustin. Avem si cazuri de insolvente curioase, cum e cea de la Oltchim. Onor si bravo pentru ceea ce s-a facut acolo, dovada ca daca aveam un pic de cap se putea si mai bine... Insolventa este un instrument, dar care poate fi folosit sa te omoare si sa te incinereze, ca e mai igienic...", subliniaza presedintele PIAROM, Cristian Parvan.

Vorbind de insolventa, acesta a amintit ca, in prezent, in Romania exista 200.000 de firme cu capital social negativ.

"Nu prea colaboram la nivelul romanilor. Daca ati avea mediul de afaceri mai aproape, nu spunem ca am intoarce legislatia pe dos, dar ar fi frontul mai solid. Noi, mediul de afaceri, avem tot interesul ca toate procedurile legale care exista in Romania sa fie cat mai clare si mai simple, pentru ca mediul de afaceri aici are o mare problema de 30 de ani. Legislatia se genereaza cu o viteza aiuritoare si nimeni nu o coreleaza. Avem un Consiliu Legislativ pe care, dupa parerea mea, il platim degeaba. Suntem interesati ca toate aceste lucruri sa incepem sa le punem cat de cat in ordine, pentru ca altfel tot mediul de afaceri va plati intr-o forma sau alta. Iar mediul de afaceri, cand plateste, platim cu totii, pentru ca, hai sa fim seriosi, mediul de afaceri nu vine cu bani de acasa... Insolventa este un instrument laborios. Daca va uitati pe site-ul BNR, exista un sondaj la firme, din care reiese ca insolventa este ultima preocupare a acestora. Eu zic ca este bine... Pana la insolventa, noi sustinem esalonarile. E un proces la care trebuie sa colaboram cu totii. Dialogul nu este foarte simplu, dar exista partial un succes daca te duci si prezinti intr-un mod ceva mai aplicat. in Romania, avem 200.000 de firme cu capital social negativ, iar statul roman nu poate face nimic", arata presedintele PIAROM.

In Monitorul Oficial din 2 octombrie 2018 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 88/2018 privind modificarea si completarea unor acte normative in domeniul insolventei si a altor acte normative.

Intr-un videoclip postat AICI, Ionut Jinga, consultant fiscal Rentrop&Straton explica ce modificari a adus aceasta Ordonanta privind Legea insolventei.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016