Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reminder ANAF! 25 mai, termen limita pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul anual -formularul 230

09-Mai-2022
2324
Reminder ANAF! 25 mai, termen limita pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul anual -formularul 230

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova informeaza contribuabilii interesati ca pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul stabilit pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, prin completarea si depunerea formularului 230, pana cel tarziu miercuri, 25 mai 2022.

Formularul se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza urmatoarele venituri din Romania:

- venituri din salarii si asimilate salariilor;
- venituri din pensii;
- venituri din activitati independente/ activitati agricole, impuse pe baza de norma de venit;
- venituri din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva, pentru care impozitul se retine la sursa;
- venituri din drepturi de proprietate intelectuala, altele decat cele pentru care venitul net se determina in sistem real;
- venituri din cedarea folosintei bunurilor, pentru care venitul net se determina pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.

Formularul poate fi obtinut gratuit de la sediile organelor fiscale sau accesand website-ul ANAF, www.anaf.ro, astfel:

a) sectiunea „Asistenta contribuabili”, subsectiunea „Declararea obligatiilor fiscale”, rubrica „Toate formularele, cu explicatii”;

b) formularul PDF inteligent - sectiunea „Servicii online”, subsectiunea „Declaratii electronice”, rubrica „Descarcare declaratii”.

"Cererea privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat" – Formular 230, se poate depune astfel:

a) Prin intermediul serviciului „Spatiul Privat Virtual” (accesand website-ul Agentiei Nationale de Administare Fiscala, www.anaf.ro, sectiunea ”Depunere declaratie unica si alte formulare SPV-PF”);. Pentru a se inregistra ca utilizatori ai serviciului Spatiului Privat Virtual, contribuabilii pot accesa link-ul: inregistrare persoane fizice(https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic).
b) Prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, prin utilizarea unui certificat digital calificat;
c) in format hartie, la registratura organului fiscal competent sau prin posta, cu confirmare de primire.

Incepand cu veniturile realizate in anul 2021, contribuabilii pot opta pentru depunerea formularului 230 la entitatea nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii/unitatea de cult beneficiara a sumei.

Aceasta are obligatia de a transmite la organul fiscal competent formularul ”Situatie centralizatoare a datelor cuprinse in formularul 230” prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin intermediul portalului www.eguvernare.ro, utilizand certificatul digital calificat.

”Situatia centralizatoare a datelor cuprinse in formularul 230” centralizeaza cererile primite de la contribuabili. Originalul formularelor 230, in format hartie, se pastreaza de catre entitatile nonprofit/unitatile de cult, fiind puse la dispozitia organului fiscal la solicitarea acestuia. 

 

Sursa: ANAF

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriVotati articolul "Reminder ANAF! 25 mai, termen limita pentru redirectionarea a 3,5% din impozitul anual -formularul 230":
Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016Sfaturi de la expertiSubiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016