Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Transportatorii autorizati din Romania cer demiterea Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara

06-Sep-2016
1659

In controversa iscata pe marginea cresterii tarifelor asigurarilor obligatorii auto (RCA), Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita Parlamentului demiterea in regim de urgenta a Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Consideram ca demiterea intregului consiliu al ASF de catre Parlamentul Romaniei trebuie sa aiba loc in regim de urgenta, pentru ca aceasta caracatita a cuprins intregul Consiliu al ASF si afecteaza grav toti asiguratii romani si industriile conexe, cum este cea de transport si cea de reparatii auto", a declarat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, citat de Agerpres.

In acelasi comunicat, sunt amintite si cauzele care au dus la cresterea tarifelor, incluse si in comunicatul transmis de Consiliul ASF la 31 august: "societatile de asigurari doresc sa se capitalizeze prin tarife ridicate si nu prin infuzie de capital, noile tarife din 2016 (semnificativ marite) au ca tinta acoperirea daunelor viitoare si a celor vechi, preturile de transfer prin care multinationalele din asigurari exporta banii colectati din plata primelor RCA, alocarea cheltuielilor si pierderilor acumulate pe alte linii de asigurare care apoi, sunt transferate segmentului RCA, pentru cresterea artificiala a costurilor aferente acestui produs de asigurare, daunele fictive acoperite de polite RCA, prin care societatile de asigurari isi "albesc" si isi extrag profitul", informeaza Agerpres.

Comunicatul COTAR mentioneaza ca "acest tip de daune fictive au de obicei loc in afara tarii, pentru a ingreuna depistarea urmelor acestor fraude", precizand totodata urmatoarele:

"Cu cat devin mai transparente cifrele raportate de catre ASF, cu atat mai mult constatam hotia din piata de asigurari patronata de catre Misu Negritoiu. Ne punem intrebarea daca aceasta hotie nu este cumva aplicata si altor categorii de platitori ai politelor RCA, cum ar fi tinerii, care platesc de doi ani de zile polite RCA semnificativ majorate?".

De asemenea, in acelasi comunicat, se amintesc si urmatoarele aspecte care tin de modul de calcul al acestor tarife:

"Cum este posibil ca acelasi camion, cu aceeasi clasa de bonus (B1), sa fie ofertat de catre asiguratori cu preturi cuprinse intre 4.609 lei si (peste) 20.000 lei? Polita RCA de 20.000 de lei este pretul cel mai scazut pe care un transportator cu putine autovehicule l-a putut obtine in intreaga piata de asigurari romaneasca. Asemenea discounturi pot fi aplicate doar produselor de imbracaminte sau incaltaminte in perioada promotiilor Black Friday si nu unei piete care pretinde ca are la baza acestor produse calcule actuariale sofisticate ce tin cont de profilul de risc si un istoric al daunalitatii".

COTAR si patronatele din transporturi au anuntat ca vor continua actiunile de mobilizare si organizare pentru mitingul de protest care va avea loc in data de 15 septembrie in toata tara.

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016