Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF a actualizat PDF-ul inteligent pentru descarcarea DAC 6

02-Feb-2021
2782

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a actualizat, in data de 28 si 29 ianuarie 2021, PDF-ul inteligent pentru descarcarea DAC6 - Formular utilizat de intermediarii sau contribuabilii relevanti, dupa caz, in vederea raportarii informatiilor cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportarii - publicat in data de 20.01.2021

Pentru a descarca Soft A, click AICI.

Pentru a descarca Soft J, click AICI.

DAC 6 este un formular in care se raporteaza aranjamentele transfrontaliere* catre ANAF

*aranjamente care implica Romania si cel putin inca un alt stat, fie el din UE sau din afara UE
DAC 6 este impusa de Directiva Europeana transpusa in legislatia nationala prin Ordonanta Guvernamentala nr 5/2020 (OG 5/2020)

Cand trebuie depus raportul

Raportul 1 - cel simplu – data limita 31.01.2021 – vizeaza aranjamentele din a doua jumatate a anului 2020 (extrem de reduse din pricina pandemiei)

Raportul 2 - cel complicat – data limita 28.02.2021 – vizeaza aranjamentele din perioada 25 iulie 2019 – 30 iunie 2020

Raportul 3 – in 30 de zile (incepand cu 1 ianuarie 2021) incepand cu ziua urmatoare datei la care a fost intreprins primul pas in implementare

OBLIGATIA de raportare este a intermediarului (contabil, consultant fiscal, avocat, notar) sau a contribuabilului (firma in sine). Intotdeauna, insa, contribuabilii trebuie sa controleze ce informatii sunt raportate despre tranzactiile lor.

Raportul exclusiv online prin portalul e-Guvernare.ro, folosind un formular special al Fiscului

De ce este important si, in acelasi timp, periculos DAC6 pentru unii contribuabili?

Desi directiva se adreseaza intermediarilor, adevarata tinta o reprezinta contribuabilii – beneficiari ai aranjamentelor in cauza.

Se rescrie parteneriatul dintre clientul contribuabil si intermediarul sau fiscal (contabil, consultant fiscal, avocat, notar).

Vor creste costurile de conformare ( re-verificarea tranzactiilor, prin alocarea unei echipe dedicate sau prin externalizarea procesului).

Noile informatii vor duce la (re)incadrarea contribuabilului intr-un profil de risc – consecinte in relatia cu administratia fiscala, dar si in ce priveste imaginea fiscala receptata de terti.

Dpdv al inspectiei fiscale, se impune documentarea aranjamentelor raportate, dar si a celor care NU sunt raportate (trebuie justificat de ce nu sunt raportate).

Mare atentie! La un control fiscal nu se poate spune: nu am nimic de raportat! Trebuie facuta dovada ca nu este nimic de raportat.

Amenzile sunt extrem de mari; intre 20.000 RON – 100.000 RON pentru fiecare aranjament care nu este raportat sau este raportat cu intarziere.

Pentru mai multe detalii, click AICI.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Top 5 MONOGRAFII Contabile ACTUALIZATE conform Codului fiscal

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016