Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 3942/2020. ANAF a modificat modelul unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale

25-Nov-2020
2732

Ordinul nr. 3942/2020 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1123 din 23 noiembrie 2020.

Conform actului normativ, au fost modificate modelele unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale. De asemenea, a fost modificat Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice.

Articol initial:

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat recent, pe site-ul oficial, un nou Proiect de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice.

Conform Referatului de aprobare, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017 au fost aprobate modelele unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, inclusiv cele privind suspendarea, temporara, totala sau partiala a indisponibilizarii conturilor si retinerilor aferente sumelor datorate debitorului de catre terti.

Avand in vedere noutatile legislative privind acordarea facilitatilor fiscale privind sprijinirea mediului de afaceri, prin care s-a reglementat suspendarea executarii silite pentru o parte din obligatiile bugetare datorate de debitori, se impune adaptarea modelelor formularelor utilizate pentru suspendarea popririlor infiintate, respectiv:

 - Adresa de suspendare, temporara, totala sau partiala a indisponibilizarii conturilor;
- Adresa de suspendare, temporara, totala sau partiala a indisponibilizarii retinerilor.

Prin aceste adrese se vor comunica tertilor popriti/institutiilor de credit sumele pentru care se suspenda executarea silita, urmand ca, pentru restul sumelor care nu fac obiectul suspendarii, poprirea infiintata initial sa subziste.

Fata de cele de mai sus, s-a intocmit prezentul proiect de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice.

Extras din Proiectul de Ordin:

in temeiul art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si al art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
avand in vedere Avizul conform al Ministerului Finantelor Publice comunicat prin
Adresa nr. ………. din .11.2020,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. I 

La Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, precum si pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe lichide si exigibile de la autoritati sau institutii publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 32 si nr. 32 bis din 11 ianuarie 2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica Anexele nr. 48 si 49 si se inlocuiesc cu anexele nr. 1 si 2, care fac parte integranta din prezentul ordin.

Art. II 
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I.

 

Pentru a vedea formularele, click AICI««

 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele

    • Conform legislatiei in vigoare, salariul minim brut pe tara a crescut de la 1 ianuarie 2025 si a ajuns la suma de 4.050 lei. In acest context ITM Caras Severin aduce mai multe precizari importante pentru firme. Salariu minim a ajuns la 4.050 lei din 2025. 5 lucruri importante pe care trebuie sa le stie firmele In raport de dispozitiile art.1 din HG nr. 1506/2024 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de la 1 ianuarie 2025, salariul de baza minim brut pe ? ara...» citeste mai departe aici

  • SAF-T. Ce amenzi se aplica pentru contribuabilii mici care NU depun D406 din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, firmele mici capata si ele obligatia de a depune fisierul SAF-T (Declaratia 406), asa cum s-a stabilit prin Ordinul ANAF nr. 1.783/2021. Practic, vorbim de ultima etapa majora a calendarului de implementare a raportarii SAF-T in Romania, obligatia fiind deja in vigoare pentru contribuabilii mari si cei mijlocii, din 2022, respectiv 2023. Ce amenzi se aplica pentru nerespectarea legii? Reamintim ca SAF-T este un fisier in format electronic, standardizat international,...» citeste mai departe aici

  • NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025

    • Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. NOI OBLIGATII pentru contribuabilii nerezidenti din ianuarie 2025 Incepand cu 1 ianuarie 2025, contribuabilii nerezidenti care detin cod de TVA in Romania vor trebui sa depuna declaratia 406 (SAF-T), insa intr-o forma simplificata. Obligatia vizeaza companiile inregistrate direct, prin reprezentant fiscal sau cele cu sedii fixe in...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016