Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat MFP: Masuri fiscale dezbatute la Bruxelles

20-Mar-2012
2754
In cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, Ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, a sustinut importanta respectarii disciplinei fiscale de catre statele membre ale Uniunii Europene, aratand insa ca este necesar ca Ungaria sa aiba timpul necesar pentru a implementa masurile la care s-a angajat.

Membrii Consiliului au discutat aplicarea de sanctiuni in contextul procedurii de deficit excesiv, respectiv suspendarea creditelor de angajamente din Fondul de Coeziune destinate Ungariei. Decizia vizeaza suspendarea partiala (495.184 000.EUR) a creditelor de angajament aferente anului 2013, cu aplicabilitate incepand de la 1 ianuarie 2013.

Consiliul UE a decis ca va acorda Ungariei o perioada pentru a implementa masurile structurale agreate cu Comisia Europeana, pana in luna iunie a acestui an, cand subiectul va fi discutat din nou si, daca Ungaria adopta masurile corective necesare pana la acea data, suspendarea va fi anulata.

De asemenea, au fost mai multe interventii ale ministrilor de finante care au sustinut ideea unui nivel mai redus al fondurilor suspendate.

In cadrul reuniunii, s-a dezbatut si propunerea de Directiva privind taxa pe tranzactii financiare. Directiva are ca scop crearea unui cadru coordonat la nivelul UE, care sa ajute la consolidarea pietei interne a serviciilor financiare, evitand denaturarea concurentei si descurajand activitatile de tranzactionare riscante. Discutiile vor continua la nivel tehnic.


De asemenea, s-au agreat Concluziile Consiliului asupra Raportului privind mecanismul de alerta. Raportul marcheaza primul pas in implementarea noii proceduri de supraveghere pentru prevenire si corectare a dezechilibrelor macroeconomice. Pe baza rezultatelor, Comisia considera necesara trecerea la elaborarea bilantului aprofundat pentru un numar de 12 state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Spania, Franta, Italia, Cipru, Ungaria, Slovenia, Finlanda, Suedia si Marea Britanie. Concluziile adoptate de ministrii de finante propun publicarea simultana a analizelor aprofundate pentru toate Statele Membre vizate si prezentarea datelor care stau la baza acestora.

Totodata, in cadrul reuniunii a avut loc un schimb de opinii asupra Concluziilor Consiliului European de primavara, a carui agenda a fost dominata de aspectele legate de politicile economice, fiind reiterata necesitatea masurilor de asigurare a stabilitatii financiare, consolidare fiscala si crestere economica.

De asemenea, ministrii de finante au discutat rezultatele inregistrate in cadrul reuniunii G20 a ministrilor de finante si guvernatorilor, din 25 -26 februarie a.c.

A fost aprobata si o Decizie a Consiliului adresata Greciei de ajustare a masurilor de consolidare fiscala necesare in cadrul procedurii de deficit excesiv.

Sursa: Guvernul Romaniei


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • E-Factura: Cu ce data se inregistreaza in contabilitate facturile electronice primite

    • Cu ce data se inregistreaza in contabilitate factura primita? Dar factura transmisa prin SPV? Data de inregistrare in contabilitate a facturilor electronice – raspunsul specialistului: Conform OUG 120 /2021-art. 2: (1) In sensul prezentului capitol, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii: - factura electronica - factura emisa, transmisa si primita intr-un format electronic structurat de tip XML, care permite prelucrarea sa electronica si automata; Art. 10...» citeste mai departe aici

  • Bonificatiile de 3% pentru contribuabilii buni platnici se vor acorda din oficiu

    • Prin OUG 107/2024 au fost introduse cateva facilitati speciale pentru contribuabilii buni platnici precum bonificatia de 3% care se acorda din oficiu. Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita aduce la cunostinta contribuabililor interesati, ca in Monitorul Oficial nr. 905 din 6 septembrie 2024 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 107/2024 pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetare in domeniul gestionarii creantelor bugetare si a deficitului bugetar pentru...» citeste mai departe aici

  • Seminar fiscal-contabil privind noutatile din 2024: E-Factura, E-Transport, E-TVA, impozite, salarii, TVA

    • In data de 14 octombrie 2024 se va transmite live seminarul National de Fiscalitate si Contabilitate, Editia 148. Seminar national de Fiscalitate si Contabilitate Lectori de exceptie pun in discutie modificarile legislative si implicatiile acestora in activitatea dvs. si vin sa raspunda intrebarilor dvs. Printre subiectele discutate amintim E-Factura (Legislatia explicata Intrebari si Raspunsuri), E-Transport(CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege), E-TVA(ultimele modificari...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016