Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Cu totii ne confruntam cu probleme in aceasta perioada si vrem sa trecem cu bine de criza generata de pandemia Covid-19. Este necesar sa cautam solutii cat mai eficiente si sa raspundem la intrebarea esentiala: Cum sa facem sa lucram la fel, salariatii sa castige la fel, dar patronii sa plateasca mai putin la stat?
Fie ca sunteti salariat si vreti sa beneficiati de toti banii pe care ii meritati, fie ca sunteti angajator si vreti sa va rasplatiti angajatii cu sumele corespunzatoare, chiar in plina perioada turbulenta, cu siguranta v-ati saturat sa platiti sume impresionante statului.
Aveti acum la dispozitie lucrarea 10 Alternative la CIM pe timp de criza pentru a schimba lucrurile in favoarea dumneavoastra:
-informatii noi (din plina situatie de urgenta!) cu privire la ceea ce va asteapta, informatii aprofundate, acolo unde e greu de inteles cum puteti interpreta legea in favoarea dvs.;
-toate prevederile pe care le puteti combina in favoarea dvs., sustinute de noile temeiuri legale si argumente pertinente in conformitate cu noul Cod fiscal si normele metodologice de aplicare;
-detalii si explicatii pentru aspectele ce creeaza nelamuriri;
-elementele de noutate si modalitati prin care sa le adaptati in favoarea dvs.;
-modele de contracte verificate, de necontestat de catre cei de la Finante.
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
In mod constant, Corpul Expertilor Fiscali Rentrop&Straton efectueaza o cercetare legislativa pentru a identifica cele mai avantajoase alternative la Contractul Individual de Munca. Scopul cercetarii este sa ofere angajatorilor si salariatilor rationamentul corect si legal pentru a plati bani mai putini la stat (beneficiarii serviciilor) si a primi bani mai multi (prestatorii de servicii care nu vor sa fie salariati), efectuand aceeasi activitate ca si in cazul CIM.
In momentul de fata, un salariat cu contract de munca trebuie sa dea statului 40% din banii munciti in fiecare luna, fara a pune la socoteala ce se intampla cu taxele de dupa virarea salariului. Venim in ajutorul dvs. cu un produs in conformitate cu Codul fiscal si cu reglementarile din SITUATIA DE URGENTA. Un produs care explica cele mai avantajoase alternative la contractul de munca, perfect legale, care sa va ajute sa castigati cu 50-80% mai mult.
Alternativele la contractul individual de munca au beneficiat de corectii prin care legiuitorul a intentionat sa le faca mai neatractive! De exemplu “manevre” precum cresterea contributiilor la PFA, sau modificarea declaratiilor (46 de pagini ca sa completezi o declaratie!). Apoi texte legale care trimit la alte texte, care trimit si ele la altele – uneori patru sau cinci trimiteri care nu urmaresc decat descurajarea celor care ar incerca sa descopere o cale legala de a-si micsora darile la stat.
Dar cine are ochiul antrenat si stie sa descopere si apoi sa profite de „portitele” legale (multe dintre ele nescrise, ci doar reiesite din interpretarea a ceea ce NU scrie in lege!) le poate face si chiar mai atractive decat inainte. De asta noi va propunem acum lucrarea UNICAT in format online: 10 Alternative la CIM pe timp de criza.
Iata care sunt acestea:
1. PFA - fara doar si poate, cea mai la moda alternativa la CIM a ultimilor ani
Aflati acum din lucrarea ONLINE "10 Alternative la CIM pe timp de criza” totul despre:
-reducerea costurilor firmei prin eliminarea contributiilor la stat pentru fiecare angajat;
-posibilitatea PFA de a colabora simultan cu mai multe companii, ceea ce ii asigura o crestere semnificativa a veniturilor;
-efecte fiscale nedorite (dar usor de ocolit!);
-metode de reducere LEGALA a impozitelor;
-sfaturi si trucuri ca sa ramaneti cu mai multi bani in buzunar.
2. Intreprinderea individuala, intreprinderea familiala
Seamana destul de mult cu PFA, mai ales de cand s-a reglementat (si apoi s-a limitat!) posibilitatea persoanelor fizice autorizate de a avea angajati si are avantajul de a fi un sistem extrem de simplu, atat in ceea ce priveste procesul de infiintare, cat si ca organizare si gestiune. Profitati – noi va spunem cum sa infiintati, cum sa platiti contributii minime, cum sa o desfiintati rapid, si... cand devine mai profitabila o alta alternativa!
3. Contractul/Conventia civil(a) de prestari servicii
Este poate una dintre cele mai controversate alternative, daca nu chiar contestate. Aceasta a produs mari surprize in trecutul destul de apropiat, cand, de exemplu, ANAF a sanctionat cluburile de fotbal pe motiv ca ar fi angajat pe baza de conventii civile, de la sportivi profesionisti la soferi. Daca stiau si aplicau cele ce am aratat noi scapau de amenzi de sute de mii de lei…
Veti afla, asadar:
-cand si in ce conditii pot fi incheiate conventiile civile LEGALE;
-ce text din Codul civil a eliminat conditia incheierii conventiei civile doar pe perioada determinata, astfel incat in prezent conventia poate fi incheiata fara restrictii? Se coreleaza acest text cu Normele Codului fiscal?
-unde se afla ascuns textul referitor la conventiile civile in Codul fiscal si cum te folosesti de el corect;
-care este solutia pentru un contract avantajos - win-win;
-despre contributiile si impozitul datorate in cazul contractelor de conventie civila - ce surprize ne asteapta;
- de ce sunteti „incurajati” sa va feriti de conventia civila si de ce este profitabil (paradoxal) sa o folositi.
4. Contractul de cesiune drepturi de proprietate intelectuala
Stiati ca parcurgand explicatii ale unor sintagme elementare precum drept de autor, contract de cesiune sau cesiune de know-how, aflati:
-Care sunt acum particularitatile in domeniul proprietatii intelectuale de care puteti profita LEGAL?
-In ce conditii poate fi incheiat un astfel de contract? Cum trebuie modificate contractele mai vechi?
-Care este cuantumul contributiilor si cum puteti sa le reduceti la minim?
5. Profesia liberala
De la medici, medici veterinari, avocati, notari, contabili autorizati sau consultanti fiscali, la arhitecti, traducatori, sportivi, farmacisti sau evaluatori, enumerarea nefiind insa completa, asa cum o prevede Codul fiscal, cu totii desfasoara activitati ce sunt reglementate de legislatia privind profesiile liberale.
Ce se intampla cu aceste profesii? Cand si in ce conditii este profitabila aceasta alternativa? Care este cea mai profitabila forma de derulare a activitatii de acum incolo? Aflati din lucrarea “10 Alternative la CIM pe timp de criza”!
6. Asocierea pentru proiecte banoase pentru toate partile
Este adevarat ca putini se avanta in exploatarea acestei variante, dar ea poate fi foarte avantajoasa odata intelese aspecte esentiale precum:
-reglementarile legale favorabile ce vin din mai multe directii: Codul civil, Codul fiscal, Codul de procedura fiscala si care, coroborate, pot deveni favorabile dvs.;
-distribuirea flexibila a venitului net anual in functie de cotele de participare;
-tratamentul fiscal favorabil al venitului realizat prin asociere;
-reglementarile fiscale ce fac referire la taxa pe valoarea adaugata.
7. Microintreprinderea
Solutiile pe care le-am pregatit vizeaza:
-conditiile prevazute de Codul fiscal, interpretate acum in favoarea dvs., pentru infiintarea unei microintreprinderi... sau pentru ocolirea acestei variante, in functie de interes;
-cum platesti 1% si eviti impozitele pe salarii;
-regimul fiscal al microintreprinderii (sau mai bine impozit pe profit?). Care sunt deciziile si calculul matematic SIMPLU care va ajuta sa ramaneti cu mai mult profit in buzunar?
-contributiile aferente microintreprinderii si conditiile in care acestea sunt datorate (daca e nevoie...).
8. Munca prin intermediul zilierilor
Aceste reglementari legislative au fost modificate de nenumarate ori. Inclusiv ca s-a permis utilizarea zilierilor in… cresterea lamelor (animalele acelea simpatice din America de Sud…). Totusi, multe modificari sunt favorabile si isi resfrang efectele si anul acesta. Cum le folosi in favoarea dvs.?
-pe langa persoanele juridice, pot angaja zilieri si persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, intreprinderile familiale sau persoanele fizice. Adica exact alternativele la CIM! -angajarea se face in conditii speciale, mereu modificate. Profitati de tot ce e posibil ACUM!
9. Munca prin agent de munca temporara
A fost preferata in timpul crizei din 2008-2010 si revine la putere. Totusi, prin aplicarea gresita a prevederilor, o mare companie de recrutare a ajuns in faliment prin 2014. Vom supune atentiei dvs. urmatoarele aspecte legate de munca prin agent de munca temporara:
-Ce presupune si la ce sa fiti atenti
-Cine se incadreaza in aceasta categorie
-In ce conditii este profitabil alternativa pentru angajator? Dar pentru salariat?
-Obligatii care va revin
-Definitii si modul de utilizare in favoarea dvs.
-Contract special intre agent si salariat - model
-Model de contract de punere la dispozitie, cu clauze complete.
10. Munca prin aport la o societate
Ignorata de marea masa a antreprenorilor si a salariatilor, folosita doar de catre cunoscatori, aceasta metoda aduce bani in buzunar, fara ca Fiscul sa se opuna. Poate fi folosita la unele forme de societati, pentru cei care vor cu adevarat sa isi ia soarta in maini si sa nu mai vireze statului 60% din munca lor. Sau… de majoritatea societatilor, daca folosesc o singura fraza in Actul constitutiv…!
In premiera, intr-un studiu facut pentru cei mai putin familiarizati, veti gasi in produsul pe care vi-l oferim:
-Prevederile ignorate ale legii
-Folosirea profitabila a doua tipuri de societate mult mai simple decat SRL-ul
-Informatii pas cu pas
-Cum sa obtineti bani din societate fara a mai astepta distribuirea dividendelor
-Cum sa obtineti siguranta in fata Fiscului.
Am strans asadar, 10 alternative legale si financiar avantajoase la Contractul de Munca! In total sunt peste 400 de pagini cu explicatii, modele si comentarii legale ale expertilor. Nu mai sta pe ganduri si comanda acum lucrarea online 10 Alternative la CIM pe timp de criza.
Atentie contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
Articole similare
Declaratia 112 - Ghid Complet: Obligatii, Sanctiuni si ModelCum se calculeaza numarul mediu de salariati la finalul anului pentru depunerea situatiilor financiarePutem plati salariile si in valuta? Raspunsul legii poate fi interpretatCalculul impozitului pe salarii: Se poate deduce cotizatia sindicala?Se aplica din 1 august 2022 taxe mai mari pentru CIM-urile suspendate? (CAS si CASS)Ultimele articole
Contract de mandat vs contract de muncaEste OFICIAL! Suma de 200 lei la salariul minim va fi scutita de taxe si in 2024, conform OUG 115/2023Ce sunt cheltuielile sociale si ce trebuie sa stie companiile despre aceste tipuri de cheltuieliMicrointreprinderile care NU au cel putin 1 salariat activ in cursul anului fiscal vor trece la plata impozitului pe profitMicrointreprinderi in 2023: Cum pot ramane la plata impozitului micro firmele cu un singur angajat care a solicitat concediu fara plata?Sfaturi de la experti
Primire sponsorizare in valuta
Intrebare: Un ONG primeste o sponsorizare din partea unei persoane fizice cu domiciliul in Romania. Este corect ca plata sponsorizarii sa se faca in valuta, prin virament bancar, din contul persoanei fizice deschis in valuta in contul ONG,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O firma platitoare de impozit pe profit are vanzare catre un tert care in decursul lunii septembrie devine inactiv. Cum tratez din punct de vedere fiscal vanzarea catre acel tert dupa ce a adevenit inactiv, intrucat factura...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2024Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2024Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2024Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2024Legislatie TVA