Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza generata de OUG 50 se incheie sau nu?

09-Feb-2011
2634
Criza generata de ordonanta privind creditele consumatorilor este pe cale sa se incheie, iar oamenii vor veni la banci cu aceeasi incredere pe care o aveau inainte de aparitia actului normativ, considera presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

" Exista preocupari si cred ca trebuie sa intensificam aceste preocupari, in special in aceasta perioada de dupa conflict . Mie imi place sa spun sau imi place sa cred ca, posibil sau teoretic, conflictul este pe cale sa dispara, iar oamenii vor veni in continuare la banci cu aceeasi incredere cu care veneau inainte de criza creata dupa ce a aparut OUG 50", a spus Ghetea la un seminar pe teme economice.

El a mentionat ca ARB se va concentra in directia promovarii unei relatii cat mai corecte si de incredere intre banci si clienti.

"La nivel individual exista interesul bancilor de a imbunatati aceasta relatie si ceea ce domnul guvernator a recomandat astazi eu gasesc ca este binevenit in contextul actual", a mai aratat presedintele ARB.

El a spus ca, printre altele, exista in prezent un proiect la nivelul ARB privind introducerea in liceu a unor cursuri specifice de informare a populatiei.


"Deci cred ca domnul guvernator s-a referit la o necesitate actuala si nu la faptul ca asta ar trebui sa fie menirea sau obiectivul principal al ARB. Obiectivul principal al ARB este promovarea punctului de vedere al comunitatii bancare in fata organismelor nationale, organismelor internationale si in fata mass media. In acest moment, in contextul disputelor si discutiilor nesfarsite care au avut loc pe baza sau in baza prevederilor OUG 50, este o necesitate obiectiva si o discutam si noi la ARB", a continuat Ghetea.

El a precizat ca in curand ARB va derula proiecte de educatie financiara, pentru ca oamenii sa inteleaga mai bine care e rolul si limitele bancilor, care sunt regulile pe care trebuie sa le respectam, etc.

"Sigur, este un element care ar trebui sa se desfasoare cu o continuitate mai mare. O sa consultam adunarea generala (a ARB- n.r.) sa vedem care sunt fondurile de care am putea dispune pentru o astfel de actiune. Deocamdata sunt doua sau trei actiuni pe care le vom scoate pe piata intr-un viitor foarte apropiat", a concluzionat Ghetea.
Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca Asociatia Romana a Bancilor (ARB), nu numai BNR, trebuie sa explice cum functioneaza bancile, respectiv ca nu sunt societati de binefacere, ci afaceri, diferenta dintre cele doua notiuni nefiind cunoscuta in Romania.

Sursa: Mediafax.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016