Cum gestioneaza companiile din industria sanatatii riscurile digitale
Tot mai multi pacienti si medici au nevoie de informatii de incredere in privinta sanatatii, astfel ca acest segment este in continua crestere. In ultimele doua decenii, tehnologiile digitale au transformat profund modul in care facem schimb de informatii.
Internetul asigura, acum, acces la o mare varietate de canale electronice (e-channels) – site-uri, bloguri, diverse aplicatii si social media. Astfel, oamenii pot nu doar sa caute si sa preia informatii, ci sa-si impartaseasca instantaneu comentarii sau experiente personale cu alti oameni de pe tot cuprinsul globului.
Canalele electronice au devenit surse de informare despre diverse boli, despre tratamente alternative, despre diagnosticarile clinice si multe altele. S-ar putea crede ca gestionarea starii generale de sanatate a devenit, astfel, unul dintre cei mai mari beneficiari ai acestei revolutii digitale.
O parte dintre companiile din industria sanatatii au imbratisat acest mediu vast de informare online, altele nu. Din nefericire pentru organizatiile din domeniul sanatatii, furnizarea de informatii in aceasta lume digitalizata atrage dupa sine cresterea in complexitate a riscurilor la care se expun, mai ales a celor de natura legala si de reglementare.
Riscurile apar atunci cand continutul incarcat pe un canal electronic de catre o companie din domeniul sanatatii incalca prevederile legale ce reglementeaza marketingul unui produs din segment si supravegherea acestuia dupa punerea pe piata.
- NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
Validat de expertul
Portal Codul Fiscal
Cheltuieli fara justificare economica Va rugam un punct de vedere si o monografie contabila privind tratamentul contabil corect la inchiderea anului financiar al unor cheltuieli efectuate nejustificat, gen materiale de...citeste mai mult - NOUTATI din Codul Fiscal
- NOUTATI din Codul Fiscal
Ce determina cresterea complexitatii riscurilor Internetul a devenit o sursa primara de informare pentru toti actorii cheie din industria de sanatate, fie ei pacienti, medici sau companii – atunci cand cauta informatii, transmit informatii, urmaresc sau stocheaza informatii pe teme de sanatate sau privind anumite medicamente. Acest flux crescut de utilizatori si de activitate atrage dupa sine o crestere a nivelului de risc in aceasta industrie strict reglementata.
Continutul online nu are granite, prin urmare orice postare trebuie sa fie atent evaluata din perspectiva implicatiilor pe care le poate genera in diferite piete. Complexitatea variatiilor de reglementare este si mai mult complicata de lipsa unor normative generale venind dinspre organismele majore de reglementare.
Pentru a compensa aceasta lipsa, cateva asociatii comerciale mai mici din piata au luat initiativa de a defini ghiduri de buna practica privind comportamentul si utilizarea noilor platforme de social media. Un al doilea nivel de complexitate este reprezentat de omniprezenta internetului, care ridica intrebarea cum poate respecta o companie limitarile si reglementarile specifice anumitor tari in cazul comunicarii pe internet.
Pe parcursul ultimului deceniu,
tipurile de informatii si mijloacele de informare prin canalele electronice s-au extins cu mult dincolo de continutul generat de companie si de distributia controlata a aceasteia, incluzand acum dialoguri online si postari generate de utilizatori.
Pentru companiile din industria de sanatate,
managementul eficient al acestui flux de informatii reprezinta o formidabila provocare. O organizatie poate crea si detine propriul continut pe aceste canale sau, de exemplu, poate genera continut care sa duca direct la site-ul sau plecand de la un website dedicat tratarii anumitor boli.
Avand in vedere cat de complexa a devenit in prezent problematica reglementarii precum si gestionarea continutului online dedicat anumitor produse, tari sau parti interesate, companiile din industria de sanatate se dovedesc, adeseori, nepregatite pentru a face fata comunicarii prin canalele electronice. Multe dintre ele nu au inca definite politici de risc pentru continutul digital si sunt surprinse sa constate cat de mult continut este dezvoltat, de fapt, de catre clienti.
Pentru a valorifica la maximum avantajele comunicarii prin canalele electronice si, totodata, pentru a reduce riscurile asociate acesteia, companiile din industria de sanatate trebuie sa investeasca in dezvoltarea unor programe complexe de guvernanta, in implementarea unor procese riguroase de management al continutului si in sisteme de prevenire, identificare si monitorizare a riscurilor.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Facturi Glovo si Tazz
Intrebare: Pentru o societate din domeniul HORECA care efectueaza livrari prin Bolt, Glovo, Tazz, am o nelamurire vis-a-vis de factura primita de la Glovo si Tazz, livratori pentru care livrarea se face atat cash, cat si cu cardul. Pe factura de la Glovo apar pozitiile: Comision Hercules 875,29 Servicii Promovare 208,5 Taxa platforma 25 Pe factura HCL Online (Tazz) apar pozitiile: Comision conform contract 875,29 Taxa administrare 25 Taxa Genius 52,5 Monografia contabila pentru aceste facturi este in...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Venituri din drepturi de autor persoana fizica nerezidenta
Intrebare: O societate comerciala cu activitati de organizare a expozitiilor, targurilor si congreselor invita un speaker din UE sau din afaceri non-UE, persoana fizica. Acesta vorbeste in cadrul conferintelor pentru un anumit numar de ore pentru care ar trebui platit. Care ar fi modalitatea corecta si legala de remunerare a acestuia? Mentionez ca persoana variaza de la o conferinta la alta. M-am gandit la varianta "drepturi de autor", dar aceste persoane nu detin CNP sau NIF din Romania.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Lichidare stoc Intreprindere Individuala
Intrebare: Sunt titularul unei intreprinderi individuale (I.I.) cu activitate de vanzare de piese auto, in magazin. Doresc sa inchid activitatea si sa radiez I.I. Detin un stoc de marfa, inregistrat la valoarea de vanzare de aproximativ 80.000 lei, si am primit o oferta de cumparare de la un alt intreprinzator cu aceeasi forma de organizare. Cumparatorul doreste sa achizitioneze intreaga marfa, dar nu la preturile de vanzare. Ce procedura trebuie sa urmez pentru radierea I.I. si pentru a vinde marfa la...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Impozitarea veniturilor din anularea ajustarilor privind deprecierile
Intrebare: O societate platitoare de impozit pe venit, cu ocazia inventarierii de la final de an, face ajustari privind deprecierea marfurilor. Aceste marfuri sunt cuptoare, mobilier si lazi frigorifice folosite de societate pentru a fi oferite tertilor, cu care avea incheiate contracte de vanzare a produselor de panificatie congelate. In baza contractelor, societatea a oferit aceste echipamente in custodie. Ele au fost inregistrate ca obiecte de inventar si nu au fost trecute pe cheltuiala. Intre timp,...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<