Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Finantelor anunta cresterea salariilor din MFP la nivelul din 2022. Sunt si vesti mai putin bune

29-Mar-2019
2995

Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor Publice vor creste, anunta ministrul de resort. Ceea ce era de asteptat, dat fiind articolul 8 al Proiectului de modificare a Legii 270.2015 privind Codul de Procedura Fiscala, pus in dezbatere publica marti seara – 26 martie. Noutatea, insa, priveste soarta anumitor angajati care ar urma sa plece din minister.

„Salariile din Ministerul Finantelor vor creste la nivelul anului 2022 si motivul pentru care am propus acest lucru este acela ca ministerul de Finante are un volum foarte mare de activitate, oamenii din Minsterul de Finante incearca sa isi gaseasca locuri de munca mai bine platite, dar ne-am asumat ca aceasta majorare se incadreaza in bugetul pe care Parlamentul l-a aprobat in zona de cheltuieli de personal. Cu alte cuvinte mai putini, mai eficienti si mai bine platiti”, a declarat, joi – 28 martie a.c., ministrul Teodorovici.

Ministrul nu a precizat numarul persoanelor care urmeaza sa fie disponibilizate, precizand doar ca procentul va fi cel care va permite cresterile de salarii vizate.

Masura de a disponibiliza anumite posturi vine oarecum in contradictie cu articolul 4 al Proiectul de Ordonanta de Urgenta amintit mai sus. Potrivit art. 4, MFP preia, incepand cu 1 iunie 2019, de la ANAF, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili si directiile generale regionale ale finantelor publice, cu tot cu posturile si personalul aferente acestuia.

Citeste si:

MFP: OUG pentru modificarea legii 270 privind Codul de procedura fiscala

“Art. 4. -

(1) Ministerul Finantelor Publice preia, incepand cu data de 1 iunie 2019, de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili si directiile generale regionale ale finantelor publice, activitatea de solutionare a contestatiilor formulate impotriva titlurilor de creanta, precum si a altor acte administrative fiscale emise de organul central fiscal, posturile si personalul aferent acesteia.

(2) incadrarea personalului care se preia in conditiile alin. (1) in structura specializata de solutionare a contestatiilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice se realizeaza in termenele si cu respectarea regimului juridic aplicabil fiecarei categorii de personal.

(3) Personalul care se preia in conditiile alin. (1) beneficiaza de drepturile salariale acordate potrivit legii, pentru categoriile de functii din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice.

(4) Directiile generale regionale ale finantelor publice au obligatia de a asigura cu titlu gratuit conditiile necesare pentru desfasurarea activitatii personalului preluat de catre Ministerul Finantelor Publice in conditiile alin.(1). Ministerul Finantelor Publice incheie protocoale cu Directiile generale regionale ale finantelor publice prin care se stabilesc obligatiile partilor.

(5) Directiile generale regionale ale finantelor publice pot exercita anumite atributii legate de activitatea si personalul preluat in conditiile alin.(1), stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice”.

Seful de la Finante nu a precizat totusi cu ce procent vor fi majorate salariile, asa cum nu este precizat nici in Proiectul de Ordonanta, unde este stipulat doar faptul ca drepturile salariale ale salariatilor vor fi recalculate.

Art. 8 Drepturile salariale aferente personalului aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice se recalculeaza si se stabilesc, prin derogare de la art. 34 alin.(2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu completarile ulterioare, in conditiile Legii-cadru nr.153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, si in baza art.7 alin.(1) si (2), incepand cu drepturile salariale aferente lunii urmatoare intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta a Guvernului”.

Citeste si:

Modificarea OUG 114, in spatiul public! Ce alte acte normative se mai modifica?

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Ministrul Finantelor anunta cresterea salariilor din MFP la nivelul din 2022. Sunt si vesti mai putin bune":
Rating:

Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Contributia asiguratorie pentru munca - Capitolul II - Taxe si impozite stabilite de Codul fiscal

    • Baza legala Codul fiscal, Titlul V, Capitolul IX, art. 220 - 220 Contributia asiguratorie pentru munca In continuare vom vedea cine datoreaza contributia asiguratorie pentru munca, dar si categoriile de venituri pentru care se aplica aceasta. Contribuabilii care datoreaza contributia asiguratorie pentru munca Contribuabilii obligati la plata contributiei asiguratorii pentru munca sunt, dupa caz: a) persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora,...» citeste mai departe aici

  • Codul Fiscal, modificat prin OUG 34/2024. Care sunt schimbarile

    • ANAF a pus, pe site-ul oficial, un material informativ cu privire la modificarile aduse Codului Fiscal prin OUG 34/2024. Schimbarile au intrat in vigoare din 12 martie 2024. Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 34/2024 TITLUL V - Contributii sociale obligatorii Forma Codului fiscal in vigoare INAINTE de modificarile aduse de OUG nr. 34/2024 ART. 154 Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate (1) Urmatoarele categorii de persoane fizice sunt...» citeste mai departe aici

  • NOUTATE E-Transport! Lista produselor cu risc fiscal ridicat va fi actualizata in 2024

    • Conform unui nou Proiect de Ordin al ANAF va fi actualizata, pentru prima data in 2024, lista produselor cu risc fiscal ridicat. Dintre produsele pentru care vor fi efectuate raportari in E-Transport, incepand din iulie 2024, amintim urmatoarele produse alimentare: carne, peste, lapte, oua, miere, etc., dar si cateva produse mai putin obisnuite, precum hainele uzate si zdrentele. Prin OUG 41/2022 pentru instituirea Sistemului RO e-Transport si de abrogare a art. XXVIII din OUG 130/2021...» citeste mai departe aici

  • Cum se face recuperarea pierderilor fiscale anterioare si dupa 1 ianuarie 2024

    • In legatura cu pierderea fiscala de la 31.12.2023, aceasta se recupereaza incepand cu profiturile anului 2024 in limita a 70% din pierderea respectiva sau in limita a 70% din profitul inregistrat in 2024? Pentru a o recupera din profitul lunii martie 2024 trebuie sa am depusa declaratia 101 anticipat? Pentru pierderile fiscale inregistrate incepand cu anul 2024 se aplica acelasi principiu de recuperare ca si cele de la 31.12.2023 (exceptand numarul de ani in care se recupereaza)? Cum se...» citeste mai departe aici

  • Pana cand trebuie depuse Situatiile Financiare si Declaratia de trezorerie pentru anul 2023 de persoanele juridice

    • In virtutea rolului activ al organului fiscal, ANAF informeaza contribuabilii ca termenul pentru depunerea situatiilor financiare anuale intocmite la 31 decembrie 2023 de catre persoanele juridice fara scop patrimonial este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar. Persoanele juridice fara scop patrimonial intocmesc situatii financiare anuale avand in vedere reglementarile contabile aplicabile acestora si prevederile generale cuprinse la art. 11 din O.M.F. nr. 5394/2023 privind...» citeste mai departe aici

  • Modificari importante aduse impozitului pe veniturile micro in 2024

    • ANAF aduce la cunostinta contribuabililor interesati ca, prin O.U.G. nr.31/2024, au fost aduse modificari Codului fiscal care au vizat, printre altele si impozitul pe veniturile microintreprinderilor, fiind explicata si detaliata definitia intreprinderilor legate. Modificari impozit micro in 2024 Persoana juridica romana este legata cu o alta persoana daca exista oricare dintre urmatoarele raporturi: a) persoana juridica romana care verifica conditia detine la o alta persoana juridica...» citeste mai departe aici

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016