Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Predictibilitatea e obligatorie pentru impozite si taxe

14-Oct-2014
2313
Ministrul delegat pentru Buget, Darius-Bogdan Valcov, in cadrul Foreign Investors Summit 2014, facut mai multe declaratii mentionand ca impozitele si taxele nu sunt boli, ci elemente esentiale ale functionarii oricarui stat, dar predictibilitatea lor este absolut obligatorie pentru sanatatea atat a companiilor cat si a mediului de afaceri.


"Oricat de mari si de nedrepte ar parea unele taxe si impozite, aspectul cel mai important care sunt sigur ca va afecteaza si pe dumneavoastra este reprezentat de lipsa de predictibilitate a acestora.

Daca ar fi sa fac o comparatie as spune ca este asemanator situatiei in care afli ca suferi de o boala grava, dar afli in ultimul moment si este destul de greu ca tratamentul pe care il aplici sa produca efecte rapide. Impozitele si taxele nu sunt boli, sunt elemente esentiale ale functionarii oricarui stat, dar predictibilitatea lor este absolut obligatorie pentru sanatatea atat a companiilor pe care le conduceti cat si a intregului mediu de afaceri", a spus Darius-Bogdan Valcov, citat de Agerpres.

Potrivit aceleiasi surse, ministrul Bugetului a precizat ca relatia dintre Guvern si oamenii de afaceri trebuie sa fie una onesta si transparenta si de aceea nu se fereste sa spuna ca Romania are nevoie de o strategie fiscal-bugetara pe termen mediu si lung, dublata de masuri legislative care sa faca cu adevarat mediul de afaceri predictibil si stabil.

Potrivit Agerpres, Valcov a declarat: "Va supun dezbaterii in perioada urmatoare mai multe concepte: bugete general consolidate ale statului multianuale, masuri care sa vizeze toleranta zero fata de evaziunea fiscala si munca la negru, dezvoltarea de noi scheme de ajutor de stat pentru constructia de noi locuinte, in domeniul turismului sau in domeniul productiei de filme artistice, reducerea numarului tranzactiilor cash din economie concomitent cu cresterea numarului tranzactiilor electronice prin aplicarea de masuri de relaxare fiscala celor din urma.

Definirea exacta a conceptului parteneriatului public privat. Stabilirea unor normative de cost pentru categorii de bunuri si servicii achizitionate de catre stat".

Totodata, anunta sursa, oficialul citat a precizat ca Romania a avansat mult in ultima perioada avand un impozit pe profit dar si o cota unica de impozitare a veniturilor de 16%, forta de munca pe care o ofera Romania este una extrem de calificata, iar raportul cost productivitate este unul rentabil pentru investitori. Preturile la energie in Romania sunt sub media europeana, iar CAS la angajator tocmai a fost redus.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016