
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
UPDATE 26.03.2019
Operatiunea “Integrum”, in cadrul careia se urmareste destructurarea lanturilor tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si reducerea evaziunii fiscale, a continuat si saptamana aceasta, totalul sanctiunilor aplicate ridicandu-se la peste 7,6 milioane de euro. In total, numai in perioada 17-24 martie au fost aplicate sanctiune de aproximativ 6 milioane de euro.
Numai saptamana trecuta inspectorii DGAF din cadrul ANAF au verificat 175 de firme. In cadrul operatiunii au fost identificate abateri minore, pentru care au fost aplicate cinci avertismente, insa au fost sesizate si alte contraventii, care nu intra sub incidenta Legii prevenirii, pentru care au fost dispuse 313 de sanctiuni cu amenda contraventionala, in cuantum total de 4,52 milioane lei.
De asemenea, au fost dispuse confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative, in valoare totala de 23,46 milioane lei.
UPDATE 19.03.2019
Inspectorii antifrauda au dat amenzi de peste 1,6 milioane de euro, in cadrul operatiunii "Integrum".
Numai in prima saptamana a operatiunii ”Integrum”, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF au dispus 107 amenzi in cuantum total de 1.504.500 lei si confiscari de numerar, venituri si marfuri fara acte justificative in valoare totala de 6.344.272 lei. Inspectorii antifrauda anunta ca in totalul marfurilor confiscate, 88% reprezinta articole de imbracaminte si incaltaminte.
"Pana in prezent, inspectorii antifrauda fiscala au verificat 160 de firme ?i au sigilat 1.144 de depozite din complexul comercial Dragonul Rosu. Operatiunea ”Integrum”, aflata in desfasurare, a fost declansata deoarece inspectorii DGAF au identificat lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu", se arata intr-un comunicat remis de Directia Generala Antifrauda Fiscala.
Reamintim faptul ca si clientii centrelor angro sunt monitorizati de inspectorii antifrauda. Acestia sunt sfatuiti sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc) pentru toate marfurile cumparate.
Articol initial
Inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au demarat luni, 11 martie 2019, o noua operatiune,”Integrum”. Numai intr-o singura zi, cei 150 de inspectori ai DGAF au sigilat 1.038 de spatii de depozitare marfa din complexul comercial Dragonul Rosu.
“Actiunea a fost declansata in urma monitorizarii continue efectuate in ultimii ani si a rezultatelor analizei de risc fiscal. Inspectorii antifrauda au identificat lanturi tranzactionale frauduloase de aprovizionare cu bunuri si marfuri, fara documente justificative, care se depoziteaza in spatiile din Dragonul Rosu”, se arata intr-un comunicat remis de DGAF.
Reprezentantii Directiei Antifrauda promit ca rezultatele operatiunii ”Integrum”, aflata in desfasurare, vor fi actualizate constant si vor fi publicate in cel mai scurt timp posibil.
Unul dintre obicetivele declarate ale Ministerului Finantelor Publice si ale Agentiei Nationale de Administratie Fiscala este acela de a destructura lanturile tranzactionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, precum si reducerea evaziunii fiscale, scopul fiind acela de a indeplini obiectivul strategic de crestere a gradului de conformare voluntara la declarare si plata.
DGAF atrage atentia asupra faptului ca vizati nu sunt doar cei care comercializeaza marfa in depozitele ango, ci si clientii acestor centre angro. Acestia din urma sunt atentionati de reprezentantii DGAF sa se asigure ca primesc toate actele prevazute de lege (facturi, chitante, documente de insotire etc.) pentru toate marfurile cumparate.
Potrivit sursei citate, monitorizarea si controlul antifrauda vizeaza inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, pana la vanzarea catre consumatorul final.
Citeste si:
Sursa: DGAF
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: O societate practica comertul cu flori, achizitioneaza marfa din Olanda si de la producatori din Romania si vinde astfel: - de la sediu: vinde catre persoane juridice - revanzatori si catre persoane fizice; - consumatori finali; -...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: O societate vinde niste dispozitive care intra in categoria dispozitive de mici dimensiuni (nici o dimensiune mai mare de 50 cm) pentru care se plateste la AFM taxa de mediu. Suntem obligati ca pe factura de vanzare sa apara...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<