Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu stam chiar atat de rau la capitolul afaceri

12-Feb-2014
2377
Credem sau nu, realitatea e ca in Romania se pot dezvolta afaceri de succes, chiar daca mediul economic nu este cel mai favorabil si chiar daca intarzierile la plata cauzate de furnizori fac unele companii sa nu mai faca penalitatilor majorate de catre stat.

Asa cum arata un studiu facut de Bloomberg si preluat de IMM Romania, in ce priveste tarile cele mai atractive pentru afaceri din Europa de Est si Asia Centrala, tara noastra se afla pe locul 8, fiind depasita de Ungaria, Cipru, Turcia sau Bulgaria.

Astfel, Romania inregistreaza cel mai bun scor din regiune in ceea ce priveste indicatorul gradului de integrare in economia globala (87.6), dar se situeaza pe un loc mai scazut cand vine vorba de indicatori precum perceptia privind coruptia, protejarea drepturilor de proprietate, inflatia sau costurile necesare pentru infiintarea unei afaceri.

Studiul mai precizeaza ca cea mai potrivita tara pentru afaceri, din Europa de Est si Asia Centrala este Polonia, datorita expansiunii consumului intern si dezvoltarii infrastructurii.

Polonia are 38.5 milioane de locuitori, aminteste studiul, si a inregistrat cea mai rapida crestere economica de la declansarea crizei. Ramane astfel singurul stat membru UE care nu a trecut prin efectele devastatoare ale crizei financiare.


In plus, prin fonduri europene, Polonia a investit aproape 60 miliarde euro in infrastructura rutiera in ultimii 6 ani, fapt care a ajutat la dezvoltarea economiei.

Chiar daca unele aspecte din contextul economic sunt favorabile unei afaceri, asa cum arata studiul realizat de Bloomber, Polonia inregistreaza un scor mic in ce priveste costurile de infiintare ale unei afaceri si a procedurilor aferente.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Masuri fiscale iunie 2025: Cresteri de taxe, controale extinse si taieri bugetare anuntate de viitorul Guvern

    • Un nou pachet de masuri fiscale si reforme bugetare se pregateste sa redefineasca echilibrul economic al Romaniei. Potrivit unui draft al Programului de Guvernare, publicat de profit.ro, viitorul Executiv intentioneaza sa implementeze un set extins de politici care sa sporeasca veniturile statului si sa reduca deficitul bugetar. Planul include majorari de taxe si accize, largirea bazei de impozitare si o ofensiva clara impotriva evaziunii fiscale, sustinuta de digitalizare, controale riguroase...» citeste mai departe aici

  • D101 in 2025. Termen limita + completarea D101 pentru pierderi fiscale si sponsorizari

    • Multi contribuabili se intreaba daca si in acest an data de 25 iunie 2025 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei D101 privind impozitul pe profit aferent anului 2024. De asemenea, firmele pot transmite in acest an si Formularul 177, pentru redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre sponsorizari. In acest articol gasesti raspunsuri la aceste intrebari legate de completarea corecta a D101, mai ales in cazurile in care ai pierderi fiscale reportate. Iti...» citeste mai departe aici

  • Casa de marcat portabila pentru PFA. Speta utila cu privire la obligativitatea utilizarii ei

    • In contextul legislatiei fiscale actuale, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (case de marcat) este obligatorie pentru majoritatea operatorilor economici care incaseaza contravaloarea bunurilor si serviciilor direct de la populatie. Totusi, odata cu diversificarea modului in care sunt prestate aceste servicii, au aparut si solutii moderne precum casele de marcat portabile, esentiale mai ales pentru activitatile desfasurate in afara sediului fix, cum ar fi serviciile de asistenta...» citeste mai departe aici

  • [Declaratia unica rectificativa] Termene de depunere, reglementari cheie si studii de caz

    • Declaratia Unica rectificativa reprezinta instrumentul prin care contribuabilii persoane fizice pot corecta eventualele erori aparute in formularul initial, fie ca este vorba de venituri, contributii sociale sau alte obligatii declarate. In acest articol va oferim o prezentare clara a termenelor de depunere, a reglementarilor-cheie prevazute de legislatia fiscala, precum si studii de caz relevante care ilustreaza modul corect de completare si transmitere a declaratiei rectificative.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016