Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intocmire raportare semestriala iunie 2012 cifra de afaceri 35.000 euro

13-Aug-2012
4874
Analizam cazul unei societati care la 30 iunie 2011 nu a depus bilant pentru ca a avut cifra de afaceri sub 35.000 euro in 2010. La 30 iunie 2012 societatea trebuie sa depuna bilant pentru ca in 2011 a avut o cifra de afaceri mai mare decat 35.000 euro. Vom stabili, prin cele ce urmeaza, daca bilantul care se va depune la 30.06.2012 va trebui sa contina si raportarea la 30.06.2011 si daca va trebui astfel ca ambele coloane ale formularelor 20 si 30 sa fie completate. Vom preciza, in acest caz, si normele metodologice aferente.

Raspuns:

Atat reglementarile precedente, cat si actualul act normativ ce legifereaza depunerea raportarilor financiar contabile semestriale cu data de 30 iunie 2012, adoptate prin OMFP 879/2012, stabilesc ca societatile comerciale ce au realizat in anul precedent o cifra de afaceri mai mica de 35.000 euro, nu depun raportari contabile semestriale.

Daca in anul 2010, societatea a avut o cifra de afaceri mai mica de 35.000 euro si nu a depus raportare semestriala la 30 iunie 2011, iar ulterior in anul 2011 depaseste 35.000 euro cifra de afaceri, va depune raportare semestriala la data de 30 iunie 2012, pana pe data de 16 august 2012.

Ce nu precizeaza cu exactitate legiuitorul este ce se va completa in rubricatia aferenta coloanei corespunzatoare datei de 30 iunie 2011. Astfel, va comunicam opinia noastra in legatura cu aceste date, opinie pe care am fi aplicat-o daca conduceam contabilitatea acestui agent economic.


Astfel, noi consideram ca este incorect sa se raporteze in situatia contului de profit si pierdere si in datele informative, pozitii bilantiere cu suma zero.

Pornind de la faptul ca situatiile contabile trebuie sa reflecte imaginea fidela a patrimoniului si a rezultatelor financiare, precum si a posibilitatii compararii datelor intre cele doua perioade de timp, noi consideram ca este corect sa se raporteze indicatorii realizati la data de 30 iunie 2011, in sumele realizate conform evidentelor contabile.

Opinia noastra nu este regasita identic ca formulare in actul normativ amintit, insa observam faptul ca se necesita comparabilitatea datelor, avand in vedere exprimarea din capul de tabel al formularului 20 "Realizari 01.01.2011 - 30.06.2011".

Astfel, din balantele lunii iunie 2011, se vor identifica sumele de venituri, cheltuieli, rezultate exploatare, rezultate financiare, pentru a se putea completa coloana 1 a formularelor 20 sau dupa caz 30.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016