Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esalonarea la plata a datoriilor in 2013 | Ce sfaturi dau autoritatile

25-Feb-2013
6172
Autoritatile fiscale reamintesc contribuabililor care au obligatii fiscale restante, ca pot beneficia de esalonarea la plata a acestora.

Procedura de acordare a esalonarii (depunerea cererii de esalonare si a documentatiei anexa, conditiile ce trebuie sa le indeplineasca contribuabilul pentru a putea solicita esalonarea la plata, perioada de esalonare si conditiile pentru mentinerea valabilitatii esalonarii) este prevazuta in OUG nr. 29/20.03.2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu modificarile si completarile ulterioare si OMFP nr. 1853/05.04.2011 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a dispozitiilor OUG nr. 29/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Dintre obligatiile fiscale pentru care nu se acorda esalonare la plata mentionam:

- obligatii fiscale in suma totala mai mica de 500 lei in cazul persoanelor fizice si 1500 lei in cazul persoanelor juridice;

- obligatii fiscale care au mai facut obiectul unei esalonari acordate in baza OUG nr. 29/2011 care si-a pierdut valabilitatea.


Esalonarea se poate acorda pe o perioada de cel mult 5 ani.

Se reaminteste faptul ca nu este necesara constituirea de garantii pentru obligatiile fiscale esalonate la plata de pana la 5.000 lei in cazul persoanelor fizice si, respectiv, 20.000 de lei in cazul persoanelor juridice.

Totodata, li se reaminteste contribuabililor ca in conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa (respectiv retinerea si nevirarea la buget a impozitului pe salarii, contributiei individuale de asigurari sociale, contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, contributiei individuale la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj).


Sursa: DGFP Cluj

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?


MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016