Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

FNGCIMM isi propune sa devina un catalizator pentru dezvoltarea mediului de afaceri

03-Mar-2017
1468

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si-a intensificat actiunile de promovare a produselor de garantare si de identificare a unor noi oportunitati de afaceri, pentru redefinirea rolului sau si pentru a deveni un real "catalizator" pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

FNGCIMM a initiat in ultimul trimiestru al anului trecut seria de evenimente dedicate mediului de afaceri la nivel regional, pentru a veni astfel in intampinarea nevoilor de dezvoltare a antreprenorilor din toata tara, si, totodata, pentru a initia un dialog direct, deschis. Astfel, demersurile FNGCIMM de optimizare a activitatii si de simplificare a proceselor de analiza, finalizate si concretizate in anul 2016, au fost prezentate si supuse dezbaterilor. Primele sesiuni s-au desfasurat in Bucuresti si au fost urmate de cele organizate in judetele Prahova, Suceava si Botosani iar la intalniri au participat sute de intreprinzatori, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, ai autoritatilor publice centrale si locale, potentiali beneficiari ai produselor FNGCIMM.

Au fost prezentate avantajele si particularitatile garantiilor din fonduri proprii, acordate intreprinderilor mici si mijlocii, ale garantiilor acordate in numele si contul statului, in cadrul programelor guvernamentale, atat pentru persoane juridice cât si pentru persoane fizice si ale garantiilor care se acorda din fonduri date in administrare de catre diverse autoritati publice.

Dezbaterile au relevat efectele eforturilor FNGCIMM din ultima perioada, de simplificare si transparentizare a proceselor de acordare a garantiilor si de revizuire a costurilor garantiilor, prin adaptarea lor la categoria de risc in care se incadreaza IMM-ul. Aceste eforturi fac parte dintr-un proces mai amplu de optimizare a activitatii, care are ca prim efect implementarea unor noi acorduri de garantare, semnate cu principalele institutii de creditare.

Antreprenorii prezenti la evenimente au remarcat utilitatea existentei pe site-ul www.fngcimm.ro a facilitatii de vizualizare status, printr-o platforma dedicata, pusa la dispozitia beneficiarilor de catre FNGCIMM. Astfel, antreprenorii au posibilitatea de a afla in timp real, 24 h din 24 h, in ce etapa de analiza se afla propria cerere de garantare.

Inceputul anului 2017 deschide noi oportunitati de dialog si catalizare a mediului antreprenorial, avand in vedere prioritatile programului de guvernare in ce priveste sprijinirea initiativei din acest sector.

Intalnirile cu mediul de afaceri vor continua si urmaresc adaptarea permanenta a FNGCIMM la contexul pietei, precum si recastigarea pozitiei de partener de incredere pentru finantatori, in demersul comun de sprijinire a antreprenorilor.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016