Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a dublat media anuala a infiintarii de SRL-D. Evolutia infiintari de SRL-D in perioada 2014-2016

12-Dec-2016
2162

In urma adoptarii Legii nr. 97/2014, din 11.07.2014, prin care s-a extins aria beneficiarilor facilitatilor acordate de OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, la toti intreprinzatorii debutanti, indiferent de varsta, a avut ca efect cresterea exponentiala a numarului de SRL-D in perioada 11.07.2014 – 06.12.2016, dublandu-se media anuala de SRL-D infiintate, astfel[1]:

Totdal SRL-D infiintate:
35.598
In functiune
34.098
Radiate
1.500
Rezervari de denumire in lucru


8.944
Rata de supravietuire
95.78%

Toate SRL-D din aceasta perioada au fost infiintate de persoane fizice, indiferent de varsta, care nu au detinut anterior calitatea de asociat sau actionar al unei intreprinderi.

Media anuala a infiintarilor de SRL-D in perioada 11.07.2014-6.12.2016 a fost de 8.732 de SRL-D.

In perioada 02.02.2011 – 10.07.2014, numarul total de SRL-D infiintate[2] era de numai 14.496, cu o medie anuala de 4.242 SRL-D.

Dl.Florin JIANU, Presedintele CNIPMMR, a precizat:

“Masura adoptata in anul 2014, la initiativa Guvernului, prin eliminarea criteriului varstei pentru antreprenorii debutanti, oferind posibilitatea fiecarui român, indiferent de vârsta, sa isi deschida o prima firma gratuit, s-a dovedit o politica publica de succes, media anuala a SRL-D infiintate dublându-se de la 4.242 la 8.732. De asemenea, intr-o perioada de 2 ani si jumatate, dupa adoptarea modificariilor aduse de Legea nr. 97/2014, numarul de SRL-D infiintate a fost de 21.102, fata de 14.496 inregistrate in perioada anterioara de aproximativ 3 ani si jumatate.

Este necesar ca in continuare sa fie adoptate noi masuri si programe care sa sustina infiintarea de intreprinderi si dezvoltarea acestora, fiind cunoscut ca intreprinzatorii debutanti si start-up-urile au cel mai dificil acces la finantare. Asigurarea de resurse financiare pentru mediul de afaceri trebuie sa devina o prioritate, astfel incât cel putin 10.000 de start-up-uri anual sa beneficieze de granturi, pentru ca România sa devina, la nivelul anului 2020, tara cu mediul antreprenorial cel mai prietenos din sud-estul Europei".

[1] Conform datelor furnizate de ONRC

[2] Conform datelor furnizate de ONRC

Sursa: CNIPMMR.RO

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016