
Raportul Special
realizat de specialisti
Va aducem la cunostinta ca in Monitorul Oficial nr. 0654 din 28 august 2015 s-a publicat HG 679/2015. In concret, HG nr. 679 din 19 August 2015 reprezinta hotararea privind modificarea ?i completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii ?i dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 96/2011.
Consultati actul normativ aici!
HG nr. 685 din 19 August 2015 - hotarare pentru modificarea ?i completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul ?i indemnizatia lunara pentru cre?terea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011
HG nr. 679/2015 – modificare norme privind intreprinderile debutante
Actul normativ de baza privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor este OUG nr. 6/2011, ale carei norme de aplicare sunt adoptate prin HG nr. 96/2011, cu modificari.
O intreprindere debutanta poate avea cel mult cinci grupe de activitate, este infiintata de 1 sau cel mult 5 asociati, dintre care nici unul nu a mai fost asociat/actionar al unei intreprinderi.
Calitatea de intreprindere debutanta se declara inca de la inmatriculare la Registrul comertului, fondatorul/fondatorii depunand o declaratie in acest sens, iar sintagma denumirii societatii va cuprinde si mentiunea ”SRL-D”.
O intreprindere debutanta beneficiaza de urmatoarele facilitati:
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025
Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil
Calitatea de intreprindere debutanta inceteaza la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la inmatricularea societatii.
Daca societatea debutanta a realizat profit, o proportie de 50% din acesta trebuie reinvestit.
Actul normativ analizat astazi, respectiv HG 679/2015, modifica normele de aplicare si instituie programul pentru alocatii financiare nerambursabile aferent perioadei 2015 - 2020.
Acesta se adreseaza pentru un numar de cel putin 550 intreprinderi debutante in fiecare an.
Normele detaliaza modul in care o societate debutanta poate obtine o finantare pe un proiect, ocazie cu care sunt enumerate criteriile de selectie, respectiv punctajul fiecarui criteriu.
O intreprindere debutanta poate primii finantare daca obtine un numar de minim 60 de puncte dintr-un numar total de 100 de puncte. Se analizeaza domeniile de activitate, numarul de locuri noi create, ponderea investitiilor in total plan de afaceri, existenta unor noi tehnologii, respectiv daca administratorul a urmat sau nu un curs de antreprenoriat.
Restul procedurii completeaza prevederile HG nr. 96/2011, ce trebuie analizate in context.
Autor: Drd. ec. Adrian Benta, consultant fiscal
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Articole similare
Scutirea CAS aplicata pentru un SRL-D. Ce contributii sunt datorate si pe ce perioada?Studiu de caz: Facilitatile unei firme SRL-D in ceea ce priveste contributiile la salariiCum declaram impozitul pe salarii in cazul administratorului nerezident?In Romania sunt active peste 17.000 de firme de tip SRL-DInfiintare SRL-D: Acte si documente. Procedura integralaUltimele articole
Cauti contabili si servicii profesionale pentru infiintare firma? Afla cum gasesti repede ajutorul de care ai nevoie!Conditii de incadrare in program a microintreprinderilor infiintate de intreprinzatori debutantiSRL-D-urile nu vor mai beneficia de facilitati fiscale incepand cu 1 ianuarie 2018S-a dublat media anuala a infiintarii de SRL-D. Evolutia infiintari de SRL-D in perioada 2014-2016De ce vor primi IMM-urile mai putini bani in 2017Articole similare
SRL-D: cota de impozit si scutirea la plata a CAS datorata de angajator. Cum procedam corect?Sfaturi de la experti
Rectificare date declarate in D300
Intrebare: Multumesc pentru raspuns. 1. Daca in martie las D390 neschimbat, atunci acesta va fi cu suma dublata; 2. Cum pot depune rectificativa la D300?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Revin asupra acestei spete. De data aceasta, societatea este platitoare de TVA: Agentie de turism ? platitoare de TVA, achizitioneaza un program dedicat agentiilor de turism, de unde factureaza, emite bon de comanda, contracte...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Subiectele saptamanii
Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025
Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia
Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025
Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta
E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar
Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare
Va recomandam
Solutii complete de legislatia munciiDepunere declaratiiPortal PFABlogul specialistuluiCertificatul de atestare fiscalaCodul fiscal 2025Stiri juridiceIdei de afaceriInfoinstitutiiLink-uri utile
Codul muncii 2025Legea pensiilorAfaceri profitabile Declaratii fiscaleLegea contabilitatii 2025Monitorul oficialCodul civilCodul penal 2025Legislatie TVA