
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatiilor din Constructii au semnat joi, 29 noiembrie, un acord prin care se urmareste sustinerea dezvoltarii sectorului constructiilor in Romania. Potrivit acordului aprobat prin memorandum, in sedinta solemna a Executivului, desfasurata la Alba Iulia, salariul minim brut din constructii va fi de 3.000 de lei, se arata intr-un comunicat de presa remis de Executiv.
Acordul a fost semnat la sfarsitul sedintei de premierul Viorica Dancila si de presedintele Federatiei Patronatelor Societatiilor din Constructii, Valentin Petrescu.
“Guvernul are in vedere masuri pentru sprijinirea acestui domeniu, tinand seama de faptul ca sectorul constructiilor este prioritar pentru realizarea obiectivelor prevazute in Programul de Guvernare si ca aceasta activitate este decisiva pentru realizarea proiectelor de investitii publice si private”, se arata in comunicatul citat.
Pe urmatorii 10 ani, sectorul constructiilor va fi declarat sector prioritar, de importanta nationala pentru economia romaneasca, pentru acest sector urmand sa se stabileasca un salariu minim brut lunar de 3.000 lei.
Alte beneficii prevad eliminarea taxelor datorate de angajator pentru forta de munca, iar in cazul celor ce revin angajatului se vor lua masurile necesare astfel incat salariul minim net lunar sa depaseasca echivalentul in lei a 500 euro.
De asemenea, se vor introduce masuri suplimentare pentru combaterea muncii la negru.
“Va fi introdusa certificarea profesionala facuta de un organism de certificare neutru, alcatuit din membri ai organizatiilor patronale reprezentative, organizatiilor profesionale, institutiilor de invatamant si specialistii din domeniu”, se precizeaza in comunicat.
De asemenea, acordul semnat astazi prevede introducerea obligativitatii de acordare a avansului pentru contracte de lucrari in procent de 30%, in special pentru cele din fonduri europene si pentru contractele de interes national, si restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factura, pana la finalizarea proiectului.
“In sprijinul finantarii sectorului de constructii se va infiinta un Fond de garantare pentru constructii, cu participarea statului in procent de 80% si a firmelor de constructii, cu 20%”, se arata in comunicatul remis de Executiv.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: Societatea X SRL presteaza lucrari de constructie pentru primaria ALFA in suma de 95.350 lei. Primaria ALFA vireaza banii in Trezorerie, dar in contul entitatii Y SRL (din greseala). Societatea Y SRL nu verifica de unde vin banii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Pentru o livrare intracomunitara de servicii catre un client care nu prezinta un cod valid de TVA, s-a intocmit factura catre acesta cu TVA de 19%, colectandu-se TVA. Cum vom declara operatiunea in declaratia 390 si in decontul...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<