Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Parlamentul European respinge taierile facute de Consiliu la bugetul pe 2015

23-Oct-2014
1689
La jumatatea saptamanii in curs, Parlamentul European a respins taierile efectuate de Consiliu la bugetul UE pe 2015. Argumentul principal a constat in faptul ca statele UE trebuie sa-si sustina angajamentele politice cu bani, sa incurajeze cresterea economica si numarul locurilor de munca si sa duca la indeplinire politica externa a Uniunii.

Astfel, potrivit Mediafax, fata de propunerea Consiliului, Parlamentul European a crescut suma pentru creditele de angajament la 146,380 miliarde de euro si la 146,416 miliarde de euro pentru creditele de plata.


In aceasta privinta, Eider Gardiazábal (S&D), principalul raportor pentru bugetul de anul viitor, a declarat:

"Cu doar un procent din PIB-ul Uniunii Europene, bugetul poate stimula bugetele nationale si poate incuraja cresterea economica si ocuparea fortei de munca. Prioritatile noastre sunt aceleasi ca si ale Consiliului, dar Consiliul nu vrea sa le finanteze".

Cu 464 de voturi "pentru", 186 "impotriva" si 46 de abtineri, eurodeputatii au respins toate taierile efectuate de statele membre in propunerea de buget initiala, prezentata de Comisie si au cerut fonduri suplimentare pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca, in conformitate cu recomandarile Comisiei parlamentare pentru bugete, se arata intr-un comunicat al PE, citat de Mediafax.

In cadrul intalnirii, s-a concluzionat totodata ca intreprinderile mici si mijlocii, programele de cercetare si educatie, inclusiv programul de schimburi de studenti Erasmus+ ar trebui sa primeasca mai mult cu 190,5 milioane de euro.

In plus, informeaza Mediafax, agentiile de supraveghere financiara, fermierii si pescarii afectati de embargoul Rusiei, precum si fondurile de ajutor pentru cei mai defavorizati cetateni ai UE trebuie sa primeasca mai multi bani, au afirmat europarlamentarii.

PE a votat 400 de milioane de euro mai mult decat propusese Comisia pentru ca UE sa isi poata indeplini responsabilitatile internationale, printre care spriijinul pentru refugiatii sirieni, Ucraina si Palestina.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016