Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia comisarului pentru politici regionale | Cadrul financiar multianual 2014-2020

15-Feb-2013
3254
In ce priveste cadrul financiar multianual 2014-2020, Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale a declarat:

"Stiu ca aceste discutii au fost dificile, asa ca este o usurare pentru mine faptul ca avem acordul Consiliului European in privinta bugetului UE pentru perioada 2014-2020. Ca urmare a deciziei Parlamentului European, putem continua fara alte intarzieri pregatirile pe politica de coeziune pentru urmatoarea perioada de programare. Aceasta vizeaza directionarea investitiilor UE catre zonele in care pot aduce cele mai mari beneficii: crearea de locuri de munca si redresarea economiei Europei. De asemenea, este important sa oferim investitorilor certitudini cu privire la modalitatea in care fondurile private pot consolida eforturile noastre.

Propunerea initiala a Comisiei ar fi fost mai avantajoasa pentru Europa. Nu exista niciun dubiu ca acum va fi mai dificil sa finantam toate prioritatile UE pe care le-am propus."

De asemenea, acesta a facut referiri la importanta politicii de coeziune in contextul actual, mentionand ca aceasta este un instrument major care influenteaza obiectivele stabilite pentru finalul anului 2020:

"Bugetul pentru Politica de Coeziune a fost taiat comparativ cu propunerea initiala a Comisiei, dar 325 de miliarde de euro pentru o perioada de sapte ani sustine in continuare o politica moderna: mai eficienta, mai transparenta, in spiritul european si in conformitate cu principiile trasate prin agenda Europa 2020. Politica de Coeziune este principalul instrument de investitii al UE pentru atingerea tintelor stabilite in cadrul agendei Europa 2020 si mi-am asumat atingerea lor.


De asemenea, aceasta intelegere confirma elementele cheie ale viitoarei reforme pentru a transforma actuala politica intr-una mai eficienta. Important, prin introducerea unei noi categorii, de "regiuni de tranzitie", dar si prin principiul alocarii fondurilor catre regiunile mai dezvoltate, acordul admite ca investitiile sunt necesare pentru sustinerea cresterii economice si crearea de locuri de munca in toate regiunile UE.

In orice caz, in pofida solicitarii in scopul unei utilizari cat mai bune a fondurilor, unele prevederi din aceasta intelegere pot duce la intarzierea unor investitii necesare pentru sustinerea cresterii economice.

Voi face tot ce pot pentru a apara o noua politica de coeziune care se adreseaza viitorului: crearea de locuri de munca si investitii in inovatie, cercetare, afaceri mici si mijlocii, respectiv reducerea emisiilor de carbon. Contez pe faptul ca Parlamentul European va proceda in aceeasi maniera, prin apararea unui buget care raspunde provocarilor zilelor noastre si prin sustinea viitoarelor reforme ale politicii de coeziune, astfel incat fiecare euro cheltuit sa conteze pentru crearea de noi locuri de munca in regiunile Europei."

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016