
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Un salariat roman care se va pensiona peste 30-35 de ani va primi o pensie de la stat care va reprezenta sub 40% din venitul pe care l-a obtinut ca salariat, potrivit datelor publicate de KPMG.
In Romania, randamentul de inlocuire a salariului cu pensia este la cote extraordinar de mici, nivelul recomandat de UE fiind de 70%. Asadar, cea mai buna solutie pentru actualii angajati romani, care vor o pensie decenta la batranete, este sa foloseasca metode alternative de economisire precum Pilonul II, Pilonul III sau asigurari de viata.
Un calcul estimativ publicat in studiu prezinta situatia unui roman care in momentul de fata castiga un venit mediu brut lunar. La pensionare, in 2048, pensia de la stat ar insemna 1.650 de lei, pensia priviata 670 de lei, iar din Pilonul III sau din asigurarea de viata – 290 de lei. Totalul ar insemna 2.610 lei care se situeaza la un procent de inlocuire a salariului obtinut de aproape 60%. dar chiar si asa, cu Pilonul II de pensii si cu asigurarea de viata, procentual, pensia tot ar fi sub nivelul recomandat de 70%.
Analistii atrag atentia asupra faptului ca, desi Romania inregistreaza o crestere economica importanta, este nevoie de noi reforme care sa asigure stabilitate macroeconomica pe termen lung.
"In pofida cresterii economice recente, veniturile pe locuitor au inca un decalaj semnificativ fata de media UE. Dupa mai bine de un deceniu de la aderarea la UE, Romania este inca una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana. PIB pe cap de locuitor are cel mai scazut nivel din UE dupa Bulgaria, in timp ce venitul disponibil pe cap de locuitor este de 62% (la paritatea puterii de cumparare) fata de media UE, desi decalajul s-a redus semnificativ fata de anul 2005, cand venitul pe cap de locuitor era de 31% din media UE. Astfel, chiar daca decalajul venitului disponibil a scazut la jumatate fata de perioada de dinaintea aderarii, in timp ce salariul minim a crescut de mai mult de patru ori (de la aproximativ 55 EUR in 2005 la 230 EUR in 2017), nivelul de trai al romanilor este semnificativ inferior nivelului de trai mediu al cetatenilor europeni”, se arata in studiu.
Citeste articolul integral pe E-juridic.ro.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: In contract, dobana negativa este definita astfel: â??Rata dobanzii si capitalizarea dobanzii - Dobanda pe contul de la Banco Santander S.A. Rata de referinta pentru operatiunile de depozit interbancar de tip O/N pe piata...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Eu am citit ca ca nu se impoziteaza veniturile din vanzarea pachetului de actiuni primit initial, adica 1.172.147 actiuni. Ulterior da, se impoziteaza. Ce inseamna natura lor juridica? Textul de mai jos este cel corect?...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<