Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reglementari privind modalitatea de acordare a concediilor medicale pentru COVID

31-Mar-2021
2479

CNAS Teleorman a publicat, pe site-ul oficial, un comunicat de presa cu privire la modalitatea de acordare a concediilor medicale pentru COVID.

Certificatele de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicul de familie, in baza deciziilor de confirmare a carantinei eliberate de directiile de sanatate publica, pentru asiguratii care:

-au intrat in contact direct cu o persoana confirmata ca este infectata cu virusul SARS-CoV-2
-au sosit din tari sau zone cu risc epidemiologic ridicat
-au prezentat semne si simptome sugestive specifice, conform definitiei de caz, dar in urma investigatiilor paraclinice nu s-a confirmat infectarea

Certificatele de concediu medical pentru carantina se completeaza cu cod de indemnizatie 07, cod diagnostic 994, indiferent de locul in care a fost instituita masura carantinei.

Certificatele de concediu medical pentru izolare se elibereaza pentru persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2, pentru care s-a instituit masura izolarii, astfel:

Medicul curant din unitatea sanitara sau locatia alternativa atasata acesteia, poate elibera certificat de concediu medical, atât pentru perioada internarii, cat si pentru perioada externarii.

Medicul de familie elibereaza certificat de concediu medical pentru izolare, in urmatoarele situatii:

-Pentru persoana infectata si izolata la domiciliu sau intr-o locatie alternativa declarata de aceasta, monitorizata prin consultatii medicale la distanta, inclusiv in situatia in care medicul din spital nu a eliberat concediu medical la externare pentru perioada in care pacientul este izolat la domiciliu inainte sau dupa internare(cod indemnizatie 51, pozitia 24 din anexa 1 la HG nr. 921/2020,cod de diagnostic 64)

-La externarea din spital a unei persoane infectate, atunci cand este necesara izolarea in continuare la domiciliu pe perioada starii de contagiozitate (cod indemnizatie 51, pozitia 24 din anexa 1 la HG nr.921/2020, cod de diagnostic 64)

-Pentru pacientul cu sechele post-COVID-19, vindecat din punct de vedere al bolii infectocontagioase, dar care, la externarea din spital nu isi poate relua activitatea (cod de indemnizatie 01, cod de diagnostic 64)

Important! Deciziile de izolare eliberate de directiile de sanatate publica sunt transmise medicului curant doar in situatia in care persoanele infectate cu virusul Sars-Cov-2 refuza izolarea. in celelalte situatii, nu este necesara decizia de izolare pentru eliberarea certificatului de concediu medical pentru izolare.

Informatii complete despre reglementarile privind eliberarea deciziilor de carantina si a concediilor medicale pentru carantina si izolare pot fi accesate pe site-ul CNAS:
http://www.cnas.ro//theme/cnas/js/ckeditor/filemanager/userfiles/Concedii_medicale_de_izolare_sau_de_carantina.pdf

 

Sursa: CNAS

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?


MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Scoatere din evidenta clienti neincasati. MONOGRAFIE si reglementari cheie

    • Scoaterea din evidenta a creantelor neincasate se realizeaza atunci cand anumite sume datorate de clienti nu mai pot fi recuperate, fie din cauza falimentului acestora, fie din motive juridice sau economice. In aceste situatii, firmele trebuie sa le elimine din contabilitate, respectand reglementarile contabile si fiscale in vigoare. In acest articol vom analiza principalele reglementari legislative cu privire la procesul de scoatere din evidenta a clientilor neincasati si vom prezenta...» citeste mai departe aici

  • [MODEL] Contract de administrare/mandat si reglementari cheie pentru antreprenori

    • Contractul de admninistrare sau mandat se foloseste ca instrument juridic pentru delegarea puterii de reprezentare si luare a deciziilor in cadrul unei organizatii sau societati comerciale. Acesta este utilizat preponderent pentru numirea administratorilor, directorilor, membrilor consiliului de administratie sau altor persoane care asigura conducerea unei entitati juridice, conferindu-le dreptul de a actiona in numele mandantului (societate, actionar etc.). In acest articol, vom analiza...» citeste mai departe aici

  • Impozit micro. 4 exemple de calcul UTILE pentru anul 2025

    • Impozitul pe veniturile micro a fost modificat de mai multe ori in ultimii ani, de aceea calcularea lui sau aplicarea acestui regim fiscal nu sunt intotdeauna usoare pentru contribuabili. In acest articol vom vedea cand se aplica acest tip de impozit, ce cota de impozitare trebuie sa plateasca firmele, dar si 4 exemple utile de calcul pentru anul 2025.» citeste mai departe aici

  • Registrul de casa. PFA-urile si II-urile au obligatia completarii lui?

    • Atunci cand ti-ai infiintat un PFA sau un II, sau daca detii deja unul, trebuie sa fii la curent cu documentele pe care trebuie sa le intocmesti, pentru a te asigura ca respecti legea si ca nu vei fi sanctionat de autoritati. In acest context, un contribuabil se intreaba daca PFA-urile si II-urile au obligatia de a tine Registrul de casa. Vom vedea in continuarea articolului daca exista sau nu aceasta responsabilitate, dar si restul documentelor care trebuie intocmite de aceste entitati.» citeste mai departe aici

  • ONPCSB si prevenirea spalarii banilor. Noutati introduse prin OUG 10/2025

    • OUG 10/2025 a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Acesta aduce mai mult schimbari in privinta regulilor nationale pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor. Vizati de modificari sunt furnizorii de criptoactive in Romania.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016