Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se schimba accesul la finantarea prin fonduri europene!

18-Dec-2017
1641

Doua modele contractuale standardizate pentru contractele de lucrari aferente obiectivelor de investitii finantate din fonduri publice au fost elaborate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, informeaza ministerul printr-un comunicat de presa.

Potrivit ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, elaborarea si aprobarea acestor modele reprezinta un pas important pentru rezolvarea problemelor care intarzie sau impiedica derularea proiectelor de infrastructura.

Cum vor fi folosite cele doua modele de contract

Aprobate prin Hotarare de Guvern, cele doua modele vor fi folosite in mod obligatoriu pentru contractele de lucrari finantate din fonduri publice (rambursabile si/sau nerambursabile) cu o valoare totala estimata de minimum 23,227 milioane de lei (pragul pentru publicarea unui anunt de atribuire in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene), scrie mediafax.ro.

Ministerul precizeaza ca actul normativ pune bazele pentru incheierea unor contracte de lucrari "de buna calitate, avand clauze complete si echilibrate, utilizate pe scara larga in implementarea proiectelor internationale".

Doua imbunatatiri semnificative se vor produce. Procesul de achizitie va fi mai bine organizat prin asigurarea unei competitii efective in etapa de licitatie, conditii de contract predictibile si prin participarea la procedura a ofertantilor seriosi. Contractele de lucrari vor fi implementate in conditii optime.

De asemenea, cele doua modele de contract prevad o modalitate internalizata de solutionare a conflictelor "care nu pericliteaza implementarea proiectului pentru ca solutionarea se face in timpul derularii contractului", se mentioneaza in comunicatul, citat de mediafax.ro.

Diminuarea semnificativa a costurilor asociate pregatirii, negocierii si gestionarii contractelor si scaderea riscurilor ulterioare in implementare constituie alte avantaje importante ale utilizarii unor forme standardizate de contract.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016