
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) reaminteste angajatorilor ca pot beneficia de o serie de beneficii in cazul in care incadreaza in munca someri, parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, proaspat absolventi etc.
Intr-un comunicat de presa remis, miercuri, 20 martie 2019, ANOFM arata ca aplica o serie de masuri active ce vizeaza integrarea pe piata muncii a somerilor si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca.
“Printre masurile destinate cresterii sanselor de ocupare a somerilor se numara acordarea de subventii in vederea stimularii angajatorilor de a incadra pe piata muncii persoane apartinand unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piata muncii.”, potrivit sursei citate
Astfel, persoanele juridice care incadreaza in munca, pe perioada nedeterminata, persoane din urmatoarele categorii: someri peste 45 ani sau parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale, persoane cu handicap, proaspat absolventi, someri de lunga durata sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, o subventie in cuantum de 2.250 lei. Conditia este ca raporturile de munca sau de serviciu sa fie mentinute cel putin 18 luni.
Aceste subventii, insa, nu se acorda decat la solicitarea angajatorilor care incadreaza in munca persoane din categoriile mai sus mentionate.
Si angajatorii care incadreaza in munca, potrivit legii, someri care, in termen de 5 ani de la data angajarii indeplinesc, conform legii, conditiile pentru a solicita pensia anticipata partiala sau de acordare a pensiei pentru limita de varsta (daca nu indeplinesc conditiile de a solicita pensia anticipata partiala) primesc aceeasi subventie. Subventia de 2.250 de lei se acorda lunar, pe perioada angajarii, pana la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
ANOFM mai reaminteste faptul ca de subventii pot beneficia si angajatorii care incheie contracte de ucenicie, in conditiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca. Sprijinul financiar va fi tot in cuantum de 2.250 lei/luna pentru fiecare contract de ucenicie incheiat si se acorda la cererea angajatorului, proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe intreaga perioada de derulare a contractului.
“Pentru a asigura tranzitia absolventilor de invatamant superior de la sistemul de educatie la piata muncii, angajatorii pot organiza programe de stagiu pentru absolventii de invatamant superior. Pentru astfel de programe persoanele juridice pot primi, la cerere, subventii de 2.250 lei/luna/stagiar pe o perioada de sase luni”, mai precizeaza ANOFM.
Facilitatile financiare pentru stimularea incadrarii in munca sunt sustinute si prin proiectele implementate de ANOFM si cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Impozitul pe cladiri (dupa vanzare) care se recupereaza de la cumparator, se factureaza cu tva sau nu? Este un accesoriu al livrarii sau este o refacturare de cheltuieli?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Cum se trateaza din punct de vedere fiscal, tichetele cadou oferite angajatilor cu ocazia zilei de nastere? Pot fi considerate acestea cheltuieli sociale daca sunt mentionate in regulamentul intern sau este necesar un contract...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<