
Atentie contabili!
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Ministrul Finantelor Publice a anuntat ca saptamana aceasta se va analiza activitatea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si se vor lua masurile necesare pentru indeplinirea planului, luand in calcul inclusiv demiteri la nivel inalt.
„Discutiile se poarta foarte clar. Au mai fost si saptamana trecuta discutii la Ministerul de Finante, pe anumite intarzieri, fie ale ANAF-ului, fie ale partii de Vama, fie alte astfel de activitati. Discutia de saptamana viitoare se va lasa si cu anumite astfel de masuri (demiteri, n.r.), pentru ca, repet, ANAF-ul are un plan de realizat”, a atentionat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, intr-o interventie telefonica la o emisiune TV.
Totusi, acesta a negat faptul ca ar fi cerut intensificarea controalelor fiscale in a doua jumatate a anului: „Am mai auzit ca, vezi Doamne!, as fi cerut eu astfel de actiuni. Nu, ministrul de Finante nu se implica, in mod direct, in ceea ce inseamna ANAF, dar poate sa aiba discutii foarte clare cu intreaga conducere. Sa spunem, daca managementul acestei agentii nu este cel corect si legal sau sunt activitati nejustificate, pentru ca ei consuma si resurse umane si materiale, pentru chestiuni din acestea marunte care nu fac decat sa creeze nemultumiri in randul populatiei...”.
Totusi, cand a venit vorba de inlocuirea presedintelui ANAF, ministrul Finantelor a evitat sa dea un raspuns clar, rezumandu-se la a mai sublinia o data ca discutia va fi una transanta, iar daca lucrurile nu se schimba, “atunci masurile pot fi de orice fel”.
„Revin dupa ani de zile (Fiscul, n.r.), cand exista riscul sa se prescrie anumite evenimente. Ba trimit decizii de impunere, ba desfasoara activitati in forta, in ultima clipa. De asta spun ca este normal sa se ocupe, in special, de alte activitati, de mare amploare, in zona de evaziune, in principal. Spuneam, de foarte multe ori, ca aceasta perioada de prescriere de cinci ani de zile ar trebuie sa fie mai scurta, tocmai pentru a obliga ANAF-ul sa intreprinda actiuni atunci cand se intampla aceste activitati, nu dupa cinci ani, cu teama de prescriere”, a mai spus ministrul Finantelor.
Reamintim faptul ca in luna octombrie, ministrul Finantelor anunta ca ia in calcul ca perioada de prescriere a datoriilor fiscale sa fie de cel mult doi ani, pentru ca astfel ar putea creste gradul de colectare a taxelor la bugetul de stat.
Codul Fiscal s-a modificat in 2021!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Modificari in Codul Fiscal 2021 - 10 Politici si Proceduri Contabile actualizate la zi
Intrebare: O microintreprindere are in contul 457 dividende neachitate catre actionari in suma de 141.000lei. Dividendele au fost repartizate in perioada 2004-2008 si a fost achitat impozitul, dar nu au fost platite catre actionari. Nu au...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: Societatea achizitioneaza in septembrie 2020 bunuri second hand in valoare de 304.000 lei cu titlul de â??valoare investitieâ?, fara a fi identificate individual din punct de vedere al costului de achizitie. Bunurile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<