Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vom avea crestere economica de 2,5 la suta

30-Oct-2013
2299
Tara noastra ar putea avea o crestere economica de 2,3-2,5 la suta in acest an, dar cu toate acestea depinde foarte mult de productia agricola, a afirmat Daniel Daianu, prim-vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Cresterea economica va fi intre 2,3 la suta si 2,5 la suta in 2013, dar dependenta semnificativ de productia agricola. Economia romaneasca va arata surprinzator de bine daca ne uitam la deficitul de cont curent, care s-ar putea situa la 1 la suta din PIB in 2013. Acest 1 la suta va fi o mare strapungere, in conditiile in care in ultimii ani am fost blocati la 4 la suta", a spus Daianu, citat de Agerpres.

Fostul ministru de finante mai preconizeaza ca inflatia la finele anului s-ar putea situa in jurul valorii de 2 la suta.

"Un nou soc ar putea veni de peste Ocean. Economia europeana se degradeaza, cu implicatii asupra pietei de capital si asupra sectorului bancar. Banii se retrag", a mai precizat Daianu.

Potrivit raportului World Economic Outlook, publicat de FMI, la inceputul lunii octombrie, se estimeaza pentru Romania un avans economic de doar doua procente, iar in 2014 acesta ar urma sa fie de 2,2 procente. Ambele cifre au fost revizuite in sus fata de estimarile din primavara acestui an, cand FMI prognoza ca economia Romaniei va inregistra o crestere de 1,6 la suta in 2013 si de 2 la suta in 2014. 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016