Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentiile de rating vizeaza Franta. Ce motive au?

26-Iul-2011
2592
Intr-o agitatie care se concentra numai asupra Greciei, Italiei si Spaniei, tensiunea din Europa in jurul datoriilor de stat si a retrogradarii ratingurilor de tara se indreapta mai nou si catre Franta. Chiar daca detine in continuare ratingul 'AAA' impreuna cu alte cinci state europene, Franta are, in realitate, cele mai slabe finante din topul celor sase detinatoare de rating maxim.

In aceasta perioada, in afara derularii programelor care sa ii asigure o popularitate la sesiunile de vot din aprilie 2012, Nicolas Sarkozy are in grija si mentinerea ratingului de tara al Frantei la nivelul prezent.

In urma sustinerii acordarii celui de-al doilea pachet de ajutor financiar destinat Greciei, Franta reuseste sa creasca increderea in puterea financiara pe care o detine tocmai intr-o perioada in care investitorii incepeau sa aiba indoieli in privinta stabilitatii finantelor franceze.

In plus, Philippe Delienne, reprezentanul unei companii franceze care administreaza active de 1,2 miliarde de euro, a declarat ca Franta trebuie sa ia masuri serioase pentru a reusi sa se mentina in clubul celor sase state al caror rating este cel maxim.

Si alti analisti de pe piata sunt de parere ca, desi cele agentiile mari au confirmat ratingul Frantei, situatia ar trebui analizata mai aspru in ceea ce priveste deficitele. Astfel, potrivit unor specialisti, Franta se afla mai degraba in situatia unor tari evaluate cu 'AA+' in locul ratingului maxim.


Inca de luna trecuta, agentia Standard & Poor's a anuntat ca va retrograda ratingul Frantei in cazul in care guvernul nu va adopta noi reforme care sa sustina finantele pe termen lung si care sa echilibreze bugetul pentru urmatorii cinci ani. In acest moment, dintre tarile cu rating maxim, Franta are cel mai ridicat deficit si cea mai mare datorie si deficit primar.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016